Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Joi, 28 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

Alis Georgescu

9 Februarie 2017

O întreprindere socială este o afacere creată pentru a rezolva o problemă socială

CE anunţă o nouă iniţiativă menită să ajute furnizorii de microcredite CE anunţă o nouă iniţiativă menită să ajute furnizorii de microcredite - Conține audio

alis-georgescu

 

Fondul european de investiţii şi Comisia Europeană anunţă o nouă iniţiativă menită să ajute furnizorii de microcredite şi de finanţare pentru întreprinderile sociale să îşi dezvolte întreprinderile în cadrul Programului Uniunii Europene pentru ocuparea forţei de muncă şi inovare socială. O întreprindere socială este o afacere creată pentru a rezolva o problemă socială. 

 
Programul „Garanţia pentru ocuparea forţei de muncă şi inovare socială  oferă sprijin intermediarilor financiari care acordă microcredite întreprinzătorilor sau finanţare întreprinderilor sociale care altfel nu ar fi putut obţine finanţare în alt mod din motive legate de risc. Scopul programului derulat de Comisia Europeană este de a contribui la îndeplinirea obiectivelor Uniunii Europene privind un nivel ridicat de ocupare a forţei de muncă, garantarea unei protecţii sociale adecvate, combaterea excluziunii sociale şi a sărăciei şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă.
 
Obiectivul programului este de a facilita accesul la microfinanţare atât pentru grupurile vulnerabile care doresc să-şi înfiinţeze sau să-şi dezvolte propria afacere, cât şi pentru microîntreprinderi, în special prin împrumuturi de până la 25 de mii euro. În plus, pentru prima oară, Comisia Europeană sprijină întreprinderile sociale prin investiţii de până la 500 mii de euro. De exemplu, aceste finaţări pot fi folosite pentru deschiderea unei noi filiale, investiţii în resursele umane, pentru dezvoltarea unui nou instrument informatic sau pentru finanţarea anumitor cheltuieli. 
 
AUDIO:
 

Etichete CE,întreprinderi socialefinaţăricredite,

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live