Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRILE DIMINETII Joi, 15 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Dumitrescu

21 Octombrie 2011
Vizualizari: 1703
Comentează add

Comisia Europeană analizează contractele încheiate de Hidroelectrica cu Arcelor Mittal Galaţi şi Alro Slatina, dar şi cu unii distribuitori de energie, a declarat la Bucureşti comisarul european pentru concurenţă, Joaquin Almunia.

CE "analizează contracte încheiate de Hidroelectrica"

cristina-dumitrescu

Vicepreşedintele Comisiei şi comisar european pentru concurenţă, Joaquin Almunia. Foto: Agerpres.

Comisia Europeană analizează contractele încheiate de Hidroelectrica cu Arcelor Mittal Galaţi şi Alro Slatina, dar şi cu unii distribuitori de energie cu amănuntul, pe motiv că acestea s-au realizat la tarife sub nivelul pieţei, a declarat vineri la Bucureşti vicepreşedintele Comisiei şi comisar european pentru concurenţă, Joaquin Almunia.

Acesta a precizat şi că Executivul european a cerut autorităţilor române un calendar clar al privatizării Oltchim, urmând să analizeze cu partea română dacă transformarea datoriilor combinatului în acţiuni se încadrează în legislaţia ajutorului de stat.

Există discuţii şi în ce priveşte unele ajutoare de stat pe care România le acordă sectorului transportului aerian, unor aeroporturi regionale neprofitabile, dar şi unor companii aeriene low-cost, a mai spus comisarul european pentru concurenţă.

"Ajutoarele acordate unor companii aeriene low-cost pot ridica îngrijorări legate de concurenţă. În anumite condiţii, acest sprijin poate fi benefic pentru consumatori, dar nu putem ignora distorsiunile de competiţie ce se pot produce vizavi de alte companii aeriene.

Comisia Europeană şi autorităţile române vor continua discuţiile pe această temă. Sunt încrezător că veţi pune în practică un sistem care să păstreze competiţia loială în transportul aerian, un sector în care România are o lungă tradiţie de excelenţă.", a declarat Joaquin Almunia. 


Etichete concurenţăcomisar europeanBucureştiOltchimtranzacţiiHidroelectricaArcelor Mittal Galaţi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live