Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Miercuri, 03 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cerasela Rădulescu, Bruxelles

14 Iulie 2016
Vizualizari: 1074
Comentează add

Comisarul pentru concurenţă, Margrethe Vestager, spune că aceste practici ale companiei americane Google, aplicate deja de zece ani, constituie un obstacol în calea concurenţei.

CE acuză din nou compania Google de abuz pe piaţa europeană

cerasela-radulescu-bruxelles

 

Comisia Europeană acuză din nou compania americană Google de abuz pe piaţa europeană.  

Comisarul pentru concurenţă, Margrethe Vestager, spune că aceste practici ale companiei americane Google, aplicate deja de zece ani, constituie un obstacol în calea concurenţei pe piaţa europeană.

Ea recunoaşte că investigaţiile asupra acestor practici, în baza legislaţiei comunitare, ar fi trebuit să înceapă din timpul Comisiei Europene precedente.

Google are, prin furnizarea de servicii de căutare generală pe Internet, precum şi plasarea anunţurilor publicitare generate de motoare de căutare, o cotă de piaţă de peste 90%.  

Margrethe Vestager: "Google a prezentat numeroase produse inovatoare care au avut un impact în viaţa noastră. Acest fapt nu îi conferă însă dreptul de a priva alte companii de şansa de a concura şi de a se dezvolta. " 

Consumatorii trebuie să vadă rezultatele cele mai relevante ale căutărilor lor pe Internet.

Comisia a notificat Google şi pentru faptul că a abuzat de poziţia sa dominantă, prin limitarea artificială a posibilităţii de afişare pe site-urile web ale părţilor terţe a anunţurilor publicitare generate de motoarele de căutare.

Totodată, executivul a decis să iniţieze proceduri şi împotriva companiei Alphabet, societatea mamă a companiei Google, care a fost creată după ce Comisia Europeană a iniţiat proceduri împotriva Google.

 


Etichete GoogleCEComisia Europeanăcomisarul pentru concurenţăMargrethe Vestager

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live