Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Duminică, 07 August

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

Arina Petrovici

10 August 2016
Vizualizari: 621
Comentează add

Comisia Europeană a decis să înregistreze două Iniţiative Cetăţeneşti Europene divergente din punct de vedere al conţinutului lor: “Să zburăm în Europa” şi “Oameni pentru pământ”.

CE a decis să înregistreze două Iniţiative Cetăţeneşti Europene divergente CE a decis să înregistreze două Iniţiative Cetăţeneşti Europene divergente - Conține audio

arina-petrovici

Comisia Europeană a decis să înregistreze două Iniţiative Cetăţeneşti Europene divergente din punct de vedere al conţinutului lor: “Să zburăm în Europa” şi “Oameni pentru pământ”.

Decizia Comisiei de a înregistra Iniţiativele se traduce prin constatarea faptului că sunt întrunite condiţiile legale pentru ca documentele să intre într-un proces de strângere de semnături de susţinere, care va dura un an.

AUDIO: Agenda europeana. Euranet Plus.

Iniţiativa “LetsFly2Europe”/ “Să zburăm în Europa” invită Comisia să propună abolirea prevederilor unei directive care penalizează companiile de transport ce permit refugiaţilor să intre în Uniunea Europeană cu avionul.

În schimb, iniţiativa “People4Soil”/ “Oameni pentru pământ” solicită Executivul de la Bruxelles să recunoască pământul european drept o avere comună care are nevoie de protecţie la nivelul Uniunii şi să elaboreze un cadru legal special care să acopere potenţialele ameninţări la sol.

Înregistrarea celor două Iniţiative Cetăţeneşti Europene va avea loc la începutul lunii viitoare, iar procesul de strângere de semnături va dura un an.

Decizia Comisiei de a înregistra Iniţiativele se traduce prin constatarea faptului că sunt întrunite condiţiile legale pentru ca documentele să intre în acest proces.

Bruxelles-ul subliniază, într-un comunicat, că, în această etapă, conform procedurilor, nu analizează conţinutul celor două Iniţiative. În cazul în care oricare dintre cele două propuneri primeşte un milion de adeziuni într-un an, din cel puţin şapte state membre diferite – adică de la un sfert dintre ţările Uniunii –, Comisia Europeană va trebui să reacţioneze în decurs de trei luni.

Ea va putea decide fie să sprijine cererea, fie să o respingă, dar trebuie să îşi argumenteze poziţia.

Amintim, la final, că acest instrument al Iniţiativelor Cetăţeneşti Europene a fost introdus odată cu Tratatul de la Lisabona şi este la îndemâna europenilor din aprilie 2012, Uniunea Europeană fiind interesată să se apropie cât mai mult de cetăţeni şi de problemele lor.


 


Etichete euranet pluscomisia europeanauniunea europeanaIniţiative Cetăţeneşti EuropeneLetsFly2EuropePeople4SoilSă zburăm în EuropaOameni pentru pământ

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live