Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Vineri, 28 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Gavrilă

6 Februarie 2013
Vizualizari: 1588
Comentează add

Comisia Europeană a confirmat deblocarea Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane şi reluarea plăţilor pentru România.

CE a deblocat fondurile pentru POSDRU

carmen-gavrila

Şedinţă de guvern. Foto: guv.ro.

Ministrul fondurilor europene, Eugen Teodorovici a anunţat că Programul de Dezvoltare a Resurselor Umane a fost deblocat, iar Comsia Europeană reia plăţile pentru România.

“Deblocarea acestui program este un prim pas vizibil pe care-l facem pentru accelerarea absorbţiei fondurilor europene. Această decizie a CE confirmă rezultatele măsurilor pe care Ministerul Fondurilor Europene a început deja să le implementeze cu Autoritatea de Management POS DRU.

"Acţiuni similare sunt derulate şi cu celelate Autorităţi de Management pentru a debloca şi celelate trei programe presuspendate: Programul Operaţional Regional, Programul Operaţional Sectorial Transport şi Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice”, a declarat ministrul fondurilor europene, Eugen Teodorovici.

Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane a fost deblocat de Comisia Europeană, a anunţat, printr-un comunicat,  guvernul de la Bucureşti.

În următoarele zile Comisia Europeană va relua plăţile către ţara noastră pentru cererile de rambursare transmise în luna decembrie 2012, în valoare de 148 milioane de euro, cu aplicarea corecţiilor financiare temporare de 25%, asa cum a fost agreat cu partea română.

Obstacolele POSDRU

Comisia Europeană a suspendat POSDRU la începutul lunii august 2012, ca urmare a deficienţelor identificate de partea comunitară pentru perioada 2009-2011.

În luna octombrie, reprezentanţii guvernului declarau că plăţile pe programul POSDRU, aflat în presuspendare din august, ar putea fi reluate de către Comisia Europeană în decembrie, însă cu condiţia schimbării regulilor de gestionare a banilor europeni.

Ei au precizat totodată că nivelul corecţiilor financiare în procent de 25% propuse de Comisia Europeană pentru proiectele programului POSDRU se ridică la aproximativ 180 de milioane de euro.
   
Ulterior, ministrul muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat că Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane a fost parţial deblocat, un nou audit fiind însă aşteptat la sfârşitul lunii ianuarie 2013.


Etichete POSDRUComisia Europeanăfonduri europene

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live