Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 28 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

9 Octombrie 2021
Vizualizari: 311
Comentează add

Banii fac parte dintr-un pachet de asistenţă financiară de 3 miliarde de euro, creat în cadrul Politicii de extindere şi de vecinătate, ptr a ajuta 10 state partenere în pandemie.

CE a aprobat un nou împrumut de 50.000.000 euro ptr Republica Moldova

radiojurnal

  Foto: Arhivă.

Comisia Europeană a aprobat o nouă tranşă de împrumut de 50 de milioane de euro pentru Republica Moldova. Banii fac parte dintr-un pachet mai amplu de asistenţă financiară de 3 miliarde de euro, creat în cadrul Politicii de extindere şi de vecinătate, cu scopul de a ajuta zece state partenere în limitarea efectelor economice negative ale pandemiei provocate de coronavirus.

Executivul comunitar precizează că prima tranşă, tot de 50 de milioane de euro, a fost acordată în noiembrie anul trecut şi apreciază că Republica Moldova a făcut progrese remarcabile pentru a primi şi această a doua şi ultimă parte a ajutorului, şi anume a luat măsuri importante pentru a îmbunătăţi gestionarea finanţelor publice în domeniul sănătăţii, în lupta împotriva corupţiei, consolidarea statului de drept şi îmbunătăţirea climatului de afaceri.


Etichete comisia europeanărepublica moldovatranșă împrumutpandemia covid-19

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live