Ascultă Radio România Actualitaţi Live

CE a aprobat preluarea LinkedIn de către Microsoft

Autoritățile europene din domeniul concurenței au aprobat achiziţionarea, cu peste 26 miliarde de dolari a rețelei de socializare pentru carieră LinkedIn, de către Microsoft.

CE a aprobat preluarea LinkedIn de către Microsoft

Articol de Arina Petrovici, 20 Decembrie 2016, 09:59

Autoritățile europene din domeniul concurenței au aprobat achiziţionarea, cu peste 26 miliarde de dolari a rețelei de socializare pentru carieră LinkedIn, de către gigantul american Microsoft.

Comisia Europeană a aprobat, în conformitate cu Regulamentul Uniunii privind concentrările economice, proiectul de achiziție a LinkedIn de către Microsoft. Bruxellesul a condiţionat decizia de respectarea, de către gigantul american, a unei serii de angajamente care vizează menținerea concurenței între rețelele sociale profesionale din Europa.

AUDIO: Europa la zi. Euranet Plus.

În ultimii ani, relaţiile dintre Uniunea Europeană şi Microsoft au fost tensionate, părţile războindu-se intens prin instanţe, iar americanii încercând să-şi dovedească nevinovăţia faţă de acuzaţiile de concurenţă neloială.

După aprobarea, recent, a achiziţiei LinkedIn de către Microsoft, Margrethe Vestager, comisarul responsabil de politica în domeniul concurenței, a declarat că această decizie garantează că europenii vor continua să se bucure de libertate de alegere între diverse rețelele sociale profesionale. Este ştiut faptul că aceste reţele sunt importante pentru profesioniști să se conecteze, să interacționeze și să găsească noi oportunități de carieră.

Anunțată în luna iunie, preluarea LinkedIn constituie cea mai mare achiziție încheiată vreodată de Microsoft și va permite producătorului de software să își consolideze oferta de servicii pentru companii prin adăugarea de servicii de vânzări, marketing și recrutare.

Înființată în 2003, LinkedIn are aproximativ 433 de milioane de utilizatori la nivel mondial, care pot reprezenta o potențială conexiune pentru extinderea afacerii și în alte regiuni.

Microsoft are atâţia bani, că ar putea cumpăra LinkedIn de patru ori şi totuşi, gigantul american a ales să se împrumute. Potrivit Bloomberg, unul dintre motivele evidente este evitarea plăţii unei taxe de 35% pe repatrierea activelor.

În plus, prin împrumut, compania poate deduce cheltuielile cu dobânda şi reduce masiv viitoare taxe pe care trebuie să le plătească guvernului federal.

Bref, prin finanţarea achiziţiei prin datorie, Microsoft ar putea să elimine, legal, aproximativ 9 miliarde de dolari – taxe pe care ar trebui să le plătească anul acesta – şi să economisească mai multe milioane în viitor, folosind deduceri de dobânzi şi venit impozabil.