Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Duminică, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţ Hîrţescu

4 Martie 2021
Vizualizari: 589
Comentează add

Comisia Europeană a anunțat astăzi că nu poartă, în momentul de față, niciun fel de discuții privind cumpărarea vaccinului rusesc anti-COVID-19, Sputnik V.

CE a anunțat că nu poartă discuții privind cumpărarea vaccinului rusesc

petrut-hirtescu

  Foto arhivă

Comisia Europeană a anunțat astăzi că nu poartă, în momentul de față, niciun fel de discuții privind cumpărarea vaccinului rusesc anti-COVID-19, Sputnik V.

Precizările au fost făcute la scurt timp după ce Agenția Europeană a Medicamentului a început examinarea acestui vaccin, o primă etapă a procesului privind o posibilă autorizare.

Reporter: Mihaela Mihai - Nu există, în momentul de față, discuții legate de includerea serului Sputnik V în portofoliul de vaccinări anti-COVID-19 al Uniunii Europene - a precizat astăzi într-o conferință de presă la Bruxelles un purtător de cuvânt al Executivului comunitar.

Un alt purtător de cuvânt a fost și mai tranșant și a spus că un aviz pozitiv din partea Agenției Europene a Medicamentului nu va duce la utilizarea obligatorie a vaccinului rusesc pe teritoriul Uniunii.

De altfel, Polonia a anunțat, prin vocea unui înalt responsabil guvernamental, că nu are de gând să cumpere serul Sputnik V. În schimb, Ungaria a achiziționat și a început să utilizeze vaccinul rusesc, încă de luna trecută.

În Slovacia, Sputnik V a provocat tensiuni în coaliția aflată la putere, după ce premierul a decis recent cumpărarea de doze, fără acordul tuturor partidelor aflate la guvernare.

Discuțiile sunt atât de aprinse, încât este posibilă anularea contractului.

Şi Cehia a comandat doze de vaccin rusesc, motivând că a fost nevoită să facă acest lucru, din cauza întârzierii cu care vin serurile comandate de Uniunea Europeană.

În favoarea folosirii serului Sputnik V este și Austria, dar cancelarul Sebastian Kurz spune că va face o comandă doar dacă vaccinul este aprobat de Agenţia Europeană a Medicamentului.

Știrile Radio România Actualități

(PH)

 


Etichete Comisia Europeanăvaccin rusescȘtirile Radio România Actualități(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live