Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Marţi, 27 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

Mihaela Mihai

18 Iunie 2016
Vizualizari: 624
Comentează add

Noua listă neagră cuprinde 216 de companii aeriene cu interdicţie totală de operare în spaţiul aerian al Uniunii Europene.

CE a actualizat lista companiilor aeriene cu interdicţii în UE CE a actualizat lista companiilor aeriene cu interdicţii în UE - Conține audio

mihaela-mihai

Comisia Europeană a actualizat lista companiilor aeriene care au interdicţie sau restricţii de exploatare în Uniunea Europeană.  

Noua listă neagră cuprinde 216 de  companii aeriene cu interdicţie totală de operare în spaţiul aerian al Uniunii Europene.

Cei mai mulţi transportatori care NU  au voie să opereze în spaţiul comunitar provin din ţări precum Afganistan, Angola, Republica Congo,  dar şi din Irak, Libia, Nepal sau Sierra Leone.

Lista conţine şi 6 companii aeriene care sunt supuse unor restricţii de exploatare. Acestea pot zbura doar spre Uniunea Europeană cu anumite tipuri de aeronave. Este cazul societăţii  Air Koryo, din Coreea de Nord, comunistă.

AUDIO: Europa la zi. Euranet Plus.

Compania Iran Air  primește, în schimb, autorizație de a zbura în spațiul aerian al Uniunii Europene pentru cea mai mare parte a aeronavelor sale.

Aviz primesc și trei companii aeriene din Indonezia, Air Madagscar și   toate companiile aeriene certificate în Zambia,  grație asistenței tehnice furnizate de Europa, după cum a anunțat comisarul pentru transport, Violeta Bulc.  

Lista a fost întocmită pe baza unui aviz dat de Comitetul pentru siguranţă aeriană al Uniunii Europene, care reunește specialiști din toate cele 28 statele membre.
 
Un comunicat al executivului comunitar aminteşte că Uniunea Europeană a impus  standarde  ridicate în materie de siguranță, motiv pentru care spațiul aerian european se numără printre cele mai sigure din lume.  

Lucrând în strânsă cooperare cu autoritățile competente din statele membre și din alte țări și cu organizații internaționale din domeniul aviației civile, Uniunea Europeană depune eforturi pentru a îmbunătăți aceste standarde în întreaga lume, lucru reflectat și în noua Strategie din domeniul aviației, dată publicității la finele anului trecut.

Cu  450 de aeroporturi tranzitate de mai mult de 800 de milioane de pasageri şi  150 de companii care activează în domeniu, Uniunea Europeană este, de altfel, un actor important pe piaţa aviatică mondială, concentrând o treime din activitate.  

În sectorul aerian european şi în domeniile care susţin acest sector lucrează peste 5 milioane de europeni. În plus, aviaţia are o contribuție  importantă la Produsul Intern Brut european, un miliard de euro pe zi din schimburi comerciale şi turism.


Etichete euranet pluscomisia europeanauniunea europeanalistacompanii aerieneinterdictiilista neagraafganistanangolacongolibianepalsierra leoneirakcoreea de nordvioleta bulc

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live