Ascultă Radio România Actualitaţi Live

CE: 250.000 de cursuri de perfecționare în domeniul digital

Comisia Europeană oferă cetățenilor peste 250.000 de cursuri de perfecționare și mii de noi locuri de muncă în domeniul digital.

Euranet Plus.

Articol de Arina Petrovici, 25 Ianuarie 2014, 10:55

Comisia Europeană se alătură eforturilor marilor companii din lume, pentru a oferi cetățenilor peste 250.000 de cursuri de perfecționare și mii de noi locuri de muncă în domeniul digital.

Președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, și vicepreședintele Neelie Kroes, comisar pentru agenda digitală, s-au întâlnit vineri la Forumul economic mondial de la Davos cu liderii marilor companii din lume, pentru a continua inițiativa de anul trecut, care s-a dovedit a fi un succes în privința creării de oportunități de perfecționare și de locuri de muncă în sectorul digital.

Conform Declarației de la Davos, până la sfârșitul anului 2015 vor fi înființate 100.000 de noi cursuri de perfecționare.

Din martie anul trecut, o coaliție de 42 de organizații partenere ale Comisiei Europene a creat 2.200 de noi locuri de muncă în domeniul digital, aproape 5.300 de posturi de stagiar și a oferit cursuri de perfecționare pentru mai mult de 269.000 de oameni, onorând astfel promisiunile făcute UE.

Potrivit executivului de la Bruxelles, un obiectiv-cheie al acestui an pentru extinderea coaliției vizează sectoarele de bunuri și retail, care depind tot mai mult de lucrătorii cu abilități digitale.

Audio: Comisia Europeană oferă cetățenilor peste 250.000 de cursuri de perfecționare și mii de noi locuri de muncă în domeniul digital.

Președintele Barroso a apreciat că această mare coaliție adună laolaltă oameni calificați și angajați inovatori în economiile existente la nivelul UE.

Este ceea ce înseamnă, practic, integrare europeană - a mai spus Barroso, care a adăugat că-i sfătuiește pe toți cei care nu au profitat încă de această oportunitate să o facă, pentru că astfel ajută la dezvoltarea Europei.

La rândul său, comisarul de resort, Neelie Kroes, a precizat că a cunoscut mulți tineri cu inițiativă, care caută cu disperare o oportunitate de angajare, dar și numeroase companii care au mare nevoie de lucrători cu abilități digitale.

Această coaliție - a explicat doamna Kroes - face ca părțile să se întâlnească, ajutând mii de oameni să-și formeze cariere, iar schimbarea unei vieți merită orice minut și euro investit.

Comisia Europeană are în vedere ca până în 2020 afacerile din domeniul digital, sectorul educațional, dar și guvernele statelor membre să sprijine cetățenii pentru a ocupa acele aproximativ 900.000 de astfel de locuri de muncă.

Anul trecut, ofertele coaliției au fost adresate în special tinerilor și studenților din UE, iar 68% dintre ele au avut caracter transfrontalier.

.@BarrosoEU and I working w companies for 250,000 extra courses, 1000s of new digital jobs: http://t.co/90MqmKZp5I#GC_EU

— Neelie Kroes (@NeelieKroesEU) January 24, 2014