Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII DE WEEK-END Duminică, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Croitorescu

25 Octombrie 2021
Vizualizari: 749
Comentează add

Comisia Europeană a stabilit un portofoliu de 10 mijloace terapeutice care ar putea fi eficiente în tratamentul împotriva COVID-19.

CE: 10 mijloace terapeutice potenţial eficace împotriva COVID-19

sorin-croitorescu

FOTO: pixabay.com.

Comisia Europeană a stabilit un portofoliu de 10 mijloace terapeutice care ar putea fi eficiente în tratamentul împotriva COVID-19.

Acestea vor fi disponibile cât mai rapid posibil în întreaga Uniune Europeana, cu condiţia ca siguranţa şi eficacitatea lor să fie confirmate de Agenţia Europeană pentru Medicamente.

Lista este stabilită pe baza unor avize științifice independente și cuprinde, în principal, medicamentele care au șanse mari să fie autorizate și, prin urmare, să fie disponibile curând pe piață europeană.

Comisia precizează în continuare că vaccinarea este cea mai bună protecție împotriva infecției, dar în parale se depun eforturi pentru a fi disponibile cele mai bune mijlocie terapeutice împotriva COVID-19.

Cele 10 medicamente sunt împărțite în trei categorii: anticorpii virali monoclonali, care sunt cei mai eficienți în stadiile timpurii ale infecției, antivirale orale pentru utilizare cât mai rapidă după infectare și imunomodulatori pentru tratarea pacienților spitalizați.

Comisarul pentru sănătate, Stella Kyriakides, a declarat că a semnat deja patru contacte de achiziţii publice comune, vizând diferite tratamente împotriva COVID, iar obiectivul este de a autoriza cel puţin trei în săptămânile următoare şi încă două până la sfârşitul anului.

Luna viitoare va fi organizat un eveniment pan-eurpean de stabilire de contacte pentru producție industrială de mijloace terapeutice pentru a contribui la urgentarea dezvoltării unor medicamente noi, precum și pentru a mobiliza capacitatea de producție farmaceutică a Uniunii Europene.

(RS)


Etichete cecovid-19medicamentecoronavirusvaccinare(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live