Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Purcaru

15 Martie 2017
Vizualizari: 653
Comentează add

Ministrul a spus la şedinţa de bilanţ că infracţiunile s-au redus pentru al cincilea an consecutiv, iar prejudiciile recuperate se ridică la 4 miliarde de lei

C.Dan: Infracţiunile de tâlhărie şi furt s-au redus în 2016 faţă de 2015

catalin-purcaru

Foto: Facebook.com/ministeruldeinterne.

Fenomenul infracţional din România s-a redus considerabil în anul 2016 şi a continuat să scadă pentru al cincilea an consecutiv, a declarat astăzi ministrul de interne, Carmen Dan, la bilanţul acestei instituţii. Numărul infracţiunilor de tâlhărie s-a redus cu 5%, iar al celor de furt cu 11% anul trecut faţă de 2015.

Potrivit cifrelor, se înregistrează al patrulea an consecutiv în care numărul deceselor în urma accidentelor de circulaţie s-a menţinut sub 2000. În acelaşi timp, a crescut gradul de recuperare a prejudiciilor, iar măsurile asiguratorii s-au ridicat la aproximativ 4 miliarde de lei.

Reporterul RRA Cătălin Purcaru relatează că deficitul de personal rămâne în continuare o problemă care îngreunează activitatea instituţiei. Profesionalismul, integritatea şi devotamentul angajaţilor MAI sunt însă factorii determinanţi pentru toate realizările de anul trecut, a precizat ministrul de interne, Carmen Dan.

O altă preocupare a MAI a fost reglementarea statutului şi subordonării Direcţiei Generale de Protecţie Internă, serviciu cunoscut şi sub denumirea de "Doi şi un sfert". Odată cu revenirea direcţiei în subordinea MAI, preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, doreşte ca această structură să redevină un partener serios pentru celelalte servicii de informaţii, parchete şi instituţii din România. 

Liviu Dragnea: "Ca şi MAI care, din păcate, de mulţi ani a trecut prin foarte multe frământări politice şi şi-a putut păstra stabilitatea şi Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă a trecut prin multe transformări. Unele benefice, altele nu! Poate unii nu au vrut ca această structură să mai aibă capacitatea, forţa şi eficienţa pe care o avea pe vremuri." 

Parteneriatul dintre MAI şi SRI este vital pentru securitatea naţională a României, a subliniat la rândul său directorul SRI, Eduard Hellvig:"Sunt parteneriate naturale, fireşti, dar şi extrem de necesare. Există toată deschiderea din partea noastră să contribuim în continuare la îndeplinirea misiunilor pe care le aveţi." 

Prezent la eveniment, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a apreciat activitatea MAI. În opinia sa, reprezentanţii acestei instituţii au demonstrat o conduită corectă în relaţia cu cetăţenii, spre deosebire de reprezentanţii altior instituţii de forţă. Călin Popescu Tăriceanu: "Într-un stat normal, instituţiile de forţă nu îşi etalează trofeele obţinute, nu fac defilare prin faţa cetăţenilor sau prin faţa mass media."

Potrivit cifrelor prezentate la bilanţul MAI, infracţionalitatea a scăzut în anul 2016 pentru al cincilea an consecutiv.


Etichete bilanţ MAICarmen DanLiviu DragneaEduard HellvigCălin Popescu Tăriceanu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live