Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII ''IN MIEZ DE VARA'' Joi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

22 Februarie 2019
Vizualizari: 838
Comentează add

Preşedintele Româmiei a sesizat CCR în privinţa bugetului de stat spunând că nu respectă obligaţii asumate de România faţă de Uniunea Europeană şi că încalcă unele drepturi.

CCR va dezbate pe 6 martie sesizarea privind bugetul de stat pe 2019

radiojurnal

 

Curtea Constituţională a anunţat că va dezbate pe 6 martie sesizarea lui preşedintelui Klaus Iohannis pe Legea bugetului pentru 2019.

Şeful statului argumentează că nu se respectă obligaţii asumate de România faţă de Uniunea Europeană, că se încalcă unele drepturi fundamentale, că s-a ignorat rolul Consiliului Fiscal, sau că se aduce atingere principiilor descentralizării şi subsidiarităţii.

Într-o declaraţie de presă, preşedintele a calificat bugetul ca fiind unul al ruşinii naţionale, nerealist şi supraevaluat şi a remarcat lipsa de fonduri pentru comunităţile locale, spitalele regionale, educaţie şi investiţii:

"PSD-ul nici nu guvernează pentru români şi pentru România. PSD guvernează pentru Dragnea. PSD este incompetent şi incapabil să conducă România. Este un buget nerealist, supraevaluat şi întârziat. Cu acest buget PSD încearcă să acopere nereuşitele multiple din timpul guvernării de până acum", a declarat pre;edintele Klaus Iohannis.


Etichete CCRbugetKlaus IohannisLiviu DragneaPSD

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live