Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Vineri, 20 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

19 Aprilie 2019
Vizualizari: 260
Comentează add

CCR este aşteptată să se pronunţe astăzi, după două amânări, asupra sesizării privind lipsa completurilor specializate în fapte de coruptie de la ICCJ.

CCR s-ar putea pronunța astăzi asupra sesizării lui Florin Iordache

radiojurnal

Foto: Agerpres.

Curtea Constitutională este aşteptată să se pronunţe astăzi, după două amânări, asupra sesizării privind lipsa completurilor specializate în fapte de corupţie de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.


Reporter: Cererea a fost depusă în martie de vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, care a susţinut că Înalta Curte ar fi refuzat să constituie completuri specializate, aşa cum prevedea Legea privind prevenirea şi sancţionarea faptelor de corupţie.

Preşedintele Instanţei Supreme, Cristina Tarcea, a contestat sesizarea, iar ieri a trimis la Curtea Constituţională şi o informare potrivit căreia Austria ar fi singurul stat afiliat reţelei Curţilor Supreme de Justiţie din Uniune care are complete specializate în cauze de corupţie.

Şi PNL a intervenit în acest caz, despre care consideră că l-ar ajuta pe liderul PSD, Liviu Dragnea, să scape de procesul în care a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare în primă instanţă.

Liberalii au cerut Curţii Constituţionale să suspende procedura de judecată a cererii depuse de Florin Iordache, pentru că nu ar fi avut dreptul să facă această sesizare, potrivit regulamentului Camerei.


Etichete ccrcompleturi specializatecoruptieiccjflorin iordachecristina tarceapnlpsdliviu dragnea

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live