Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Miercuri, 26 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

22 Ianuarie 2015
Vizualizari: 1111
Comentează add

"Decizia demisiei îi aparţine judecătorului Toni Greblă" după ce DNA a început urmărirea penală împotriva magistratului, spune președintele CCR, Augustin Zegrean.

CCR, reacție în cazul Toni Greblă

radiojurnal

Preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean. Foto: captură youtube.com

Preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, s-a declarat extrem de surprins, chiar şocat de acuzaţiile care i-au fost aduse azi unuia dintre membrii Curţii - judecătorul Toni Greblă.

Direcţia Naţională Anticorupţie a început urmărirea penală a acestuia pentru acuzaţii de trafic de influenţă, operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia şi constituirea unui grup infracţional organizat.

Preşedintele Curţii Constituţionale spune că nu vrea ca asupra Instituţiei pe care o conduce să planeze vreo suspiciune, de aceea aşteaptă ca justiţia să-şi urmeze cursul, iar deciziile vor fi în conformitate cu prevederile legale.

La acest moment nu se impune demiterea lui Toni Greblă, spune Augustin Zegrean, mandatul i-ar putea fi suspendat doar dacă va fi trimis în judecată, iar acest demers poate fi făcut doar cu aprobarea Biroului Permanent al Senatului, Cameră care l-a numit ca judecător la Curte.

Judecătorul CCR Toni Greblă, audiat de DNA

Judecătorul Curţii Constituţionale, Toni Greblă, a fost adus cu mandat, astăzi, la Direcţia Naţională Anticuropţie, pentru a fi audiat.

Potrivit unor surse judiciare, el ar fi venit într-un dosar în care există suspiciuni de săvârşire a unei infracţiuni de trafic de influenţă.

La intrare în sediul DNA, Toni Greblă a spus că nu ştie de ce a fost adus, precizând că nu are afaceri private.

Prezenţa unui judecător de la Curtea Constituţională la Parchet pentru implicarea într-un dosar penal este o premieră în ţară. 

Toni Greblă desemnat de Senat judecător la CCR

Plenul Senatului l-a desemnat pe Toni Greblă judecător la Curtea Constituţională la finalul anului 2013.

Nominalizarea pentru ocuparea acestui post rămas vacant revenea Senatului conform legii.

Iniţial PSD l-a propus pe Lucian Bolcaş care a refuzat.

El fusese propus de PSD pentru a ocupa locul rămas liber după plecarea Iuliei Moţoc la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.


Etichete CCRAugustin ZegreandemisieToni GreblaDNAmagistratpresiunipoliticieniinstitutiisiguranta nationalaSenat

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live