Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Joi, 28 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mădălina Verman

20 Iulie 2018
Vizualizari: 608
Comentează add

Preşedintele Klaus Iohannis a sesizat Curte Constituţională considerând că există probleme cu privire la cazurile de eliberare din funcţia judecătorilor şi procurorilor.

CCR discută în septembrie modificările aduse Legii statutului magistraţilor

madalina-verman

  Foto: Agerpres.

Curtea Constituţională urmează să discute pe 18 septembrie sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis cu privire la modificările aduse Legii privind statutul judecătorilor şi procurorilor, au precizat surse din cadrul Curţii.

Preşedintele a sesizat joi, 19 iulie, Curtea Constituţională cu privire la modificările aduse statutului magistraţilor, susţinând, între altele, că există probleme cu privire la cazurile de eliberare din funcţia judecătorilor şi procurorilor.

Unele prevederi legate de rolul CSM, dispoziţii privind auditorul de justiţie. Totodată sunt criticate şi prevederi legate de criteriile de repartizare a judecătorilor şi procurorilor stagiari, după promovarea examenului de capacitate, în circumscripţiile instanţelor şi parchetelor unde o minoritate naţională are o pondere de cel puţin 50% din numărul locuitorilor.

Preşedintele a contestat şi eliminarea concursului constând în proba scrisă pentru promovarea în funcţia de judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.


Etichete CCRKlaus Iohannislegemagistraţijudecătoriprocurori

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live