Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Sâmbătă, 21 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

20 Noiembrie 2014
Vizualizari: 1360
Comentează add

Curtea Constituţională a României se va întruni mâine dimineaţă pentru a decide asupra confirmării rezultatelor alegerilor prezidenţiale şi asupra validării preşedintelui.

CCR decide vineri validarea rezultatelor alegerilor

radiojurnal

Sala de şedinţe a CCR. Foto: ccr.ro 

Curtea Constituţională a României se va întruni mâine dimineaţă pentru a decide asupra confirmării rezultatelor alegerilor prezidenţiale şi asupra validării preşedintelui. 

Tot mâine, la miezul zilei, este programată să aibă loc ceremonia de validare, în cadrul căreia ar urma să-i fie înmânat preşedintelui ales, Klaus Iohannis, un exemplar din Hotărârea Curţii. 
 
BEC a trimis deja Curţii Constituţionale procesul verbal privind centralizarea rezultatelor votării din turul al II-lea de scrutin din 16 noiembrie. 
 
Peste 11,7 milioane de cetăţeni cu drept de vot au participat în turul decisiv la alegerea preşedintelui României constituind o prezenţă la vot record, de 64,10%. 1,5 milioane de români au votat pe liste suplimentare. 
 
Candidatul ACL, Klaus Iohannis, a obţinut 54,43%, iar candidatul PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, 45,56% dintre voturi. 
 
În Bucureşti, Klaus Iohannis a câştigat cu 57,33%, faţă de 42,67%, cât a obţinut Victor Ponta, învingând, practic, în toate sectoarele Capitalei. 
 
În secţiile de votare din diaspora, unde prezenţa la vot a fost foarte mare, comparativ cu alte scrutinuri, Klaus Iohannis a câştigat detaşat, cu aproximativ 90% dintre cele aproape 380 de mii de voturi valabile. 
 
Contracandidatul său a reuşit să câştige într-o singură secţie de votare, din teritoriile palestiniene, la diferenţă de doar 1 vot. 
 

Etichete CCRvalidarevotprezidenţiale 2014ACLKlaus IohannisPSD-UNPR-PCVictor Ponta,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live