Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Sâmbătă, 29 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

22 Ianuarie 2020
Vizualizari: 236
Comentează add

Preşedintele Senatului, Teodor Meleşcanu, nu demisionează până când motivarea deciziei Curţii Constituţionale nu va fi publicată în Monitorul Oficial.

CCR-Alegerea lui T. Meleşcanu preşedinte al Senatului e "neconstituţională"

radiojurnal

  Teodor Mlelșcanu. Arhivă: Foto.

Preşedintele Senatului, Teodor Meleşcanu, nu demisionează până când decizia Curţii Constituţionale prin care alegerea sa în funcţia a fost declarată neconstituţională, dar şi motivarea acesteia nu vor fi publicate în Monitorul Oficial.

"Având în vedere că este o premieră, așteptăm considerentele Curții Constituționale pentru a proceda în consecință. Până la publicarea în Monitorul Oficial partea întâi eu îmi asum în continuare prerogativele pe care le am. După publicare vom face consultările politice necesare pentru a găsi cea mai bună soluţie în acest caz. Din momentul publicării în Monitorul Oficial este obligatorie pentru toată lumea", a declarat Teodor Meleşcanu.

După decizia de miercuri, 22 ianuarie, a Curţii Constituţionale, PSD a spus că va veni cu o propunere pentru funcţia de preşedinte al Senatului, după consultarea în forurile de conducere ale partidului.

Tot miercuri, premierul Ludovic Orban a anunţat că PNL o va propune pe Alina Gorghiu pentru şefia Senatului, care a fost deja votată în Biroul Politic pentru a candida la această funcţie.


Etichete Monitorul OficialTeodor MeleşcanuSenatalegeriConstituţieCCRAlina GorghiuPSD

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live