Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI * Meteo * Sport Vineri, 24 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mădălina Verman

3 Aprilie 2018
Vizualizari: 485
Comentează add

Surse: Curtea Constituţională a admis astăzi sesizările PNL şi USR privind înfiinţarea Comisiei de anchetă a activităţii şefului Serviciului de Protecţie şi Pază.

CCR "admite sesizările PNL şi USR în cazul înființării comisiei pentru SPP"

madalina-verman

Curtea Constituţională a României. Foto: Agerpres.

Curtea Constituţională a admis astăzi sesizările PNL şi USR privind înfiinţarea Comisiei de anchetă a activităţii şefului Serviciului de Protecţie şi Pază, i-au precizat surse din CCR reporterului Mădălina Verman.

Liberalii susţin că hotărârea Parlamentului în acest caz este neconstituţională, deoarece încalcă principiul legalităţii prin nerespectarea Legii privind normele de tehnică legislativă pentru elaborarea actelor normative, precum şi mai multe dispoziţii din Constituţie.

În sesizare se arată, printre altele, că o comisie de anchetă nu are abilitarea constituţională sau regulamentară să se pronunţe asupra vinovăţiei sau nevinovăţiei unei persoane, ci are scopul de a clarifica împrejurările în care s-au produs evenimente sau au avut loc anumite acţiuni sau întâmplări, precum şi stabilirea concluziilor şi măsurilor ce se impun.

În plus, obiectivele anchetei depăşesc funcţia de control parlamentar şi intră în sfera de competenţă a altor autorităţi constituţionale - Consiliul Suprem de Apărare a Ţării şi preşedintele României, mai spun reprezentanţii opoziţiei.


Etichete ccrsesizarepnlsppusrconstitutiecsat

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live