Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL *Meteo* ) Vineri, 07 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Diana Surdu

12 Decembrie 2019
Vizualizari: 735
Comentează add

A fost amânată din nou, a cincea oară, pentru 22 ianuarie, luarea unei decizii referitoare la alegerea lui Teodor Meleşcanu în funcţia de preşedinte al Senatului.

CCR a amânat pentru a 5-a oară luarea unei decizii în "cazul T. Meleşcanu"

diana-surdu

  Teodor Mlelșcanu.          Foto: Arhivă.

Curtea Constituţională a amânat din nou, a cincea oară, pentru 22 ianuarie, luarea unei decizii referitoare la alegerea lui Teodor Meleşcanu în funcţia de preşedinte al Senatului, sesizare formulată de PNL, PMP şi ALDE.

Unul dintre magistraţii Curţii are probleme medicale şi nu a putut participa la pronunţări. Magistraţii constituţionali vor răspunde la începutul anului viitor şi la sesizarea USR referitoare la numirea lui Marian Neacşu la Autoritatea Naţională pentru Reglementarea Energiei, dar şi la posibilul conflict juridic dintre CSM şi Ministerul Justiţiei, reclamat de preşedintele CSM, Lia Savonea.

Tot anul viitor, în şedinţa din 22 ianuarie, Curtea ar putea da o soluţie la sesizarea lui Teodor Meleşcanu cu privire la existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Înalta Curte în privinţa constituirii completurilor de 3 judecatori.


Etichete Teodor MeleşcanuCCRConstituţieSenat

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live