Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: IN ZORI Duminică, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

11 Februarie 2022
Vizualizari: 505
Comentează add

Continuă şi tendinţa descrescătoare a pacienţilor internaţi cu coronavirus, cu circa 1.000 mai puţini decât la începutul săptămânii. La ATI este o uşoară creştere faţă de ieri.

Cazurile noi de COVID-19 în scădere, dar peste 22.000/24h

radiojurnal

  Foto:  Gabriel Sava.

Numărul cazurilor noi de COVID-19 continuă să scadă în România, dar încă se menţine de ordinul zecilor de mii. Peste 22.700 au mai fost anunţate astăzi, însă nivelul este mult sub cel de acum o săptămână, cu aproape 30%. Continuă şi tendinţa descrescătoare a numărului total de pacienţi internaţi cu coronavirus, cu aproximativ o mie mai puţini decât la începutul săptămânii, nu şi la terapie intensivă, unde azi sunt 1.152 de persoane, în uşoară creştere faţă de ieri, o evoluţie la care specialiştii se aşteptau, spune medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara:


Virgil Musta: Este firesc să fie aşa, pentru că pacienţii care sunt în Terapie intensivă sunt pacienţi cu forme critice de boală, sau severe a căror vindecare sau externare este mult mai dificilă, durează mai mult de fapt. Aceşti pacienţi sunt pacienţii acumulaţi în perioada când numărul de cazuri a crescut foarte mult. În secţia de Boli Infecţioase, internarea medie este în jur de 7 zile, la secţia de Terapie Intensivă o internare este de peste două săptămâni, sunt pacienţi care s-au internat şi o lună, din acest motiv, cred, prin acumulare.


Etichete bilanț zilnic covidcazuri noiatimedicul Virgil Mustapandemia covid-19

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live