Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (continuare) Marţi, 04 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

24 Septembrie 2021
Vizualizari: 493
Comentează add

Reţeaua medicală privată Medlife estimează că România se confruntă deja cu peste 35.000 de infectări pe zi, iar circa 80% din cei vaccinați au protecție ptr forme grave la 6 luni.

Cazurile de CoVID ar fi de 5-7 ori mai multe decât în raportările oficiale

radiojurnal

    SARS-CoV-2:   Foto: Arhivă.SARS-CoV-2:   Foto: Arhivă.

Numărul real al cazurilor ar fi mult mai mare, după cum indică date prezentate vineri de Medlife, care estimează că România se confruntă deja cu peste 35.000 de infectări pe zi, de 5-7 ori mai mult faţă de cifrele oficiale. Este unul din rezultatele studiului desfăşurat de reţeaua medicală privată pentru evaluarea răspunsului imun al organismului în urma vaccinării împotriva COVID-19.

Redactorul RRA, Mihaela Mihai, a realizat o sinteză pe acest subiect.


Mihaela Mihai: Conform datelor analizate, aproape 80% dintre persoanele vaccinate beneficiază de un grad de protecţie în faţa formelor grave de COVID-19, chiar şi la şase luni după rapel. În mai puţin de două procente din eşantionul analizat în cadrul studiului s-a constatat îmbolnăvirea după încheierea schemei complete de vaccinare. Femeile înregistrează un nivel mai mare de anticorpi la şase luni post-rapel decât bărbaţii, iar pentru aceştia vârstă mai înaintată reprezintă un factor important de risc. În general, persoanele care au trecut prin boală şi s-au vaccinat prezintă un nivel mai ridicat de anticorpi în faţa formelor severe ale bolii, comparativ cu cele vaccinate, dar care nu au trecut prin boală. În privinţa administrării celei de a treia doze de vaccin, recomandarea specialiştilor Medlife pe baza acestor analize este că ar trebui să aibă prioritate persoanele de peste 50 de ani, îndeosebi bărbaţi, care suferă de diabet, obezitate, afecţiuni oncologice, cardiovasculare sau pulmonare. Vaccinarea şi respectarea măsurilor de protecţie sunt în continuare esenţiale pentru a depăşi situaţia actuală, atrag atenţia realizatorii studiului.


Etichete cazuri realeestimare medlifeprotecție vaccinpandemia covid-19

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live