Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: IN ZORI Duminică, 28 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Dinu

22 Ianuarie 2016
Vizualizari: 1385
Comentează add

O delegaţie de parlamentari români se află în Norvegia, pentru a găsi soluţii la cazurile familiilor de români care locuiesc în această ţară.

Cazul Bodnariu: O delegaţie de parlamentari români se află în Norvegia

petruta-dinu

Delegaţia parlamentarilor români, în vizită la familia Bodnariu. Foto: voceatransilvaniei.ro.

O delegaţie de parlamentari români se află în Norvegia într-un demers menit să ducă la reîntregirea familiilor de români ai căror copii au fost preluaţi de Serviciul Social de Protecţie a Copilului.

Pe parcursul celor trei zile ale vizitei deputaţii şi senatorii români au întrevederi oficiale cu autorităţi norvegiene.

Parlamentarii români au purtat discuţii cu membri ai unor comisii de specialitate din Parlamentul norvegian, pentru a găsi soluţii la cazurile familiilor de români care locuiesc în această ţară şi care au intrat în atenţia serviciilor sociale norvegiene de protecţie a copilului.

De asemenea, delegaţia română a solicitat guvernatorului în jurisdicţia căruia se află localitatea de reşedinţă a familiei Bodnariu să reanalizeze ordinul temporar de plasament, pe considerentul că măsura adoptată este una disproporţionată şi reprezintă "o interpretare abuzivă a principiului interesului superior al copilului".

Potrivit unui comunicat de presă, s-a remarcat disponibilitatea părţii norvegiene de a avea un dialog deschis cu membrii delegaţiei, guvernatorul norvegian admiţând că situaţia actuală reprezintă o provocare, fiind una sensibilă pentru ambele părţi.

Delegaţia parlamentară a purtat discuţii şi cu familia Bodnariu, la reşedinţa acesteia, unde s-au constatat condiţiile adecvate de viaţă şi dezvoltare oferite copiilor de către părinţi.

Vizita parlamentarilor români continuă, fiind programate discuţii cu reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Externe şi ai Ministerului Copiilor, Egalităţii şi Incluziunii Sociale.

De asemenea, în aceste zile, în Norvegia este, într-o vizită cu caracter pastoral în comunităţile româneşti, episcopul Macarie Drăgoi al Europei de Nord.

El susţine că mediul familial este cel mai potrivit cadru de educare a copiilor, iar dacă există discernământ şi principii morale toate probleme pot fi rezolvate. 


Etichete delegaţie parlamentarăcazul familiei bodnariuNorvegiacazul minorilor români luaţi de Serviciul Social de Protecţie a CopiluluiBarnevernetfamilia Bodnariu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live