Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Joi, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

16 Ianuarie 2020
Vizualizari: 409
Comentează add

La mai mult de o jumătate de an de la deschiderea dosarului Caracal, Gheorghe Dincă este trimis în judecată.

Cazul Caracal

florin-lepadatu

 

La mai mult de o jumătate de an de la deschiderea dosarului Caracal, Gheorghe Dincă este trimis în judecată pentru opt infracţiuni printre care uciderea Alexandrei Măceşeanu şi a Luizei Melencu.

Rechizitoriul a fost confirmat, miercuri, de procurorul general interimar.

În timpul anchetei procurorii au descoperit şi un complice, Ştefan Risipiţeanu, care este şi el trimis acum în judecată pentru viol.

Detalii în relatarea semnată de Diana Surdu: "Procurorii DIICOT notează că Luiza Melencu şi Alexandra Măceşanu au fost răpite de Gheorghe Dincă şi ţinute sechestrate în casa din Caracal în scopul exploatării sexuale în interes propriu.

Oamenii legii explică într-un comunicat de presă pe ce îşi bazează acuzaţiile şi de ce l-au inculpat pe Dincă pentru trafic de persoane, infracţiune care atrage competenţă acestui parchet.

"Autorul infracţiunii de trafic de persoane poate fi simultan şi beneficiar al serviciilor persoanei exploatate" - arată anchetatorii.

Ei prezintă şi o cronologie a modului în care Dincă le-ar fi ucis pe adolescente potrivit probelor administrate.

În ziua în care a fost răpită, 14 aprilie 2019, Luiza Melencu a fost violată simultan de Gheorghe Dincă şi Ştefan Risipiţeanu.

Ea a fost ucisă trei zile mai târziu pentru că a refuzat să se supună tratamentului degradant şi violurilor repetate - afirmă procurorii.

Ei susţin că după ce au ucis-o pe Luiza, Dincă i-a ars corpul într-un butoi metalic, iar fragmentele osoase şi cenuşa le-ar fi aruncat în liziera de pădure de lângă oraşul Caracal.

La începutul anchetei DIICOT, Gheroghe Dincă a declarat că le-a ucis pe amâdouă fetele, iar săptămâna trecută şi-a schimbat declaraţia în sensul că nu ar fi ucis-o pe Luiza, iar aceasta ar fi fost luată din casa lui de alte persoane.

DIICOT notează că Alexandra Măceşanu a fost ucisă după ce a fost descoperită in casă când ţinea în mână un telefon vechi găsit în cameră şî efectuase mai multe apeluri la 112.

Pe lângă poliţiştii şi criminaliştii români, la soluţionarea dosarului au participat Biroul Federal de Investigaţii din cadrul Departamentului de Justiţie al SUA, Eurojust şi Direcţia Generală Antimafia din Italia."


Etichete Caracal

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live