Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Vineri, 23 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Şarpe

13 Noiembrie 2017
Vizualizari: 801
Comentează add

Fostul şef al agenţiei chineze de ştiri China News Service a fost exclus din Partidul Comunist, pentru luare de mită. Cazul urmează să fie trimis în justiţie.

Caz de corupţie la vârful presei de stat din China

radu-sarpe

Preşedintele Chinei, Xi Jinping     Foto: Arhivă.

Fostul şef al agenţiei chineze de ştiri, China News Service a fost exclus din Partidul Comunist, pentru luare de mită. Potrivit principalului organism anti-corupţie din China, Liu Beixian ar fi primit bani şi cadouri scumpe pentru a-şi folosi influenţa în favoarea unor companii private.

Comisia Centrală pentru Inspecţia disciplinei mai susţine că Liu ar fi zburat de multe ori cu bilete la clasa întâi, ceea ce contravine regulamentelor.

Cazul, anchetat din luna august, urmează să fie trimis în justiţie. China News Service lucrează sub auspiciile Ministerului de Externe, ca sursă de ştiri pentru comunităţile chineze din Hong Kong sau Taiwan şi este separată de agenţia oficială de stat Xinhua.

Reuters notează că sute de oficialităţi chineze au fost încarcerate sau au suferit alte pedepse în urma campaniei preşedintelui Xi Jinping de combatere a corupţiei.


Etichete Liu BeixianPartidul Comunistcorupţiecadourimităbusiness classbilete avionmass mediapresă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live