Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Miercuri, 08 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Țențu

17 Iulie 2016
Vizualizari: 1005
Comentează add

Britanicul Mark Cavendish a câștigat etapa a 14-a a Turului Franței, după 208.5 kilometri, între Montelimar la Villars-les-Dombes.

Cavendish, a patra victorie în Turul Franței

alex-tentu

Mark Cavendish. Foto: facebook.com/OfficialMarkCavendish 

Zi ceva mai liniștită în Marea Buclă. După trei etape în urma cărora britanicul Chris Froome și-a mărit avansul la aproape două minute în fruntea ierarhiei generale, cicliștii au avut de străbătut un traseu plat.

Pentru etapa cu numărul 14, caravana s-a deplasat de la Montelimar la Villars-les-Dombes, pe distanța de 208,5 kilometri. Cum era de așteptat, o evadare a avut loc în primii kilometri ai zilei. Echipele sprinterilor au venit însă la trenă, iar fugarii au fost prinși când mai erau doar patru kilometri până la final.

La sprint, Mark Cavendish i-a învins pe Alexander Kristoff și pe Peter Sagan, și a bifat a patra victorie de etapă la această ediție. Pe britanic îl mai despart doar patru victorii în Turul Franței pentru a-l egala pe recordmenul absolut al acestui clasament, Eddy Merckx.

Ierarhia generală nu a suferit modificări. În galben rămâne britanicul Chris Froome, cu un avans de un minut și 47 de secunde în fața olandezului Bauke Mollema, în timp ce pe trei se află conaționalul Adam Yates, la două minute și 45 de secunde.

În clasamentul pe puncte, slovacul Peter Sagan se află în continuare în posesia tricoului verde, cu 340 de  puncte acumulate. Cel mai bun cățărător rămâne belgianul Tom de Gendt, în timp ce tricoul alb, rezervat celui mai bun tânăr, va fi îmbrăcat și mâine de Adam Yates.

Pe rutieri îi așteaptă astăzi o etapă montană, între Bourg-en-Bresse și Culoz. Pe traseu vor fi șase cățărări repertoriate, printre care și Grand Colombier, de categorie specială. Etapa nu se va încheia însă în ascensiune. Din vârful ultimei cățărări, vor urma șase kilometri de coborâre și opt de plat. Chiar și așa, este de așteptat ca ierarhia generală să fie modificată, cu o săptămână înainte de sosirea la Paris.


Etichete CiclismTurul FranțeiMark CavendishSprint

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live