Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Marţi, 17 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adriana Turea

11 Mai 2019
Vizualizari: 295
Comentează add

Cauzele ratei scăzute de vaccinare

adriana-turea

  Alexandru Rafila. Foto: Radio România Oltenia

Informarea incompletă a populaţiei şi a cadrelor medicale este principala cauză a scăderii ratei de vaccinare împotriva rujeolei şi a virusului HPV- este de părere preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, profesor-doctor Alexandru Rafila.
 
El a participat la o conferinţă organizată de Ministerul Sănătăţii la Cluj-Napoca.
 
Alexandru Rafila: Extinderea centrelor de asistenţă medicală comunitară şi cu implicarea autorităţilor locale este esenţială, mai ales în localităţile mici, mai ales în mediul rural, iar în localităţile mari trebuie să găsim o soluţie încât sistemul de sănătate să meargă spre aceste categorii de populaţie care sunt mai greu accesibile. Fie nu plătesc asigurări de sănătate, nu sunt înregistrate la un medic de familie. Copiii, de asemenea, nu sunt înregistraţi la un medic de familie, cu toate că până la urmă vaccinul este administrat gratuit oricărui copil din România, indiferent dacă este sau nu pe lista unui medic de familie. Dar probabil că avem încă multe lucruri de făcut. De asemenea, instabilitatea aceasta a numărului populaţiei într-o anumită localitate datorită migraţiei externe, de obicei în UE, este un factor care creează pericole pentru sănătatea publică, pentru că persoanele circulă şi pot transporta boli transmisibile, prevenibile prin vaccinare.
 
Alexandru Rafila a mai spus că Finlanda este un exemplu de bună practică în ceea ce priveşte vaccinarea şi acordarea asistenţei medicale mamei şi copilului.
 
În această ţară, 99% din populaţie se vaccinează datorită existenţei a 2.000 de centre medicale de asistenţă comunitară - transmite redactorul RRA Adriana Turea.

Etichete vaccinarepreşedintele Societăţii Române de MicrobiologieAlexandru Rafila

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live