Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE Luni, 15 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

11 Noiembrie 2021
Vizualizari: 422
Comentează add

Câteva zeci de pensionari protestează în fața Palatului Cotroceni, după ce au încheiat protestul din fața Ministerului Muncii.

Câteva zeci de pensionari protestează în fața Palatului Cotroceni

radiojurnal

   Foto: Arhivă

Câteva zeci de pensionari protestează și la această oră în fața Palatului Cotroceni, după ce au încheiat protestul din fața Ministerului Muncii.

Ei sunt nemulțumiți că nu există măsuri concrete de sprijin pentru această categorie, /în contextul creșterii prețurilor/, în contextul instabilității politice, dar și când se impune certificatul digital de vaccinare.

Marin Iancu, preşedintele Federației Naționale a Pensionarilor Solidaritatea: Nu putem accepta această târguială a guvernanților cu privire la indexarea pensiilor, cu privire la mărirea punctului de pensie. Practic, suntem amăgiți, mințiți în ultimii doi ani, de guvernare, legat de pensii. Ne punem întrebarea: un pensionar care a muncit 35-40 de ani și are până la urmă o pensie 1.100, 1.500? Cum poate supraviețui în aceste condiții? Așteptăm, totuși, să își dea seama atât preşedintele României, cât și guvernanții care urmează că s-a ajuns la limita subzistenței, la limita suportabilității. Se tot vorbește de o mărire, că e 5, că e 6, că e până la 12%, mai puțin de 15% creștere a punctului de pensie; de indexare nu poate fi acceptate și nu poate conduce la o ameliorare a vieții românilor în general și a pensionarilor în special.
 

Etichete protestpensionaricotroceni(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live