Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Luni, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

2 Octombrie 2021
Vizualizari: 666
Comentează add

Câteva mii de oameni au ieșit în stradă la București pentru a protesta. Ei scandează critici la adresa autorităților și își exprimă nemulțumirile față de noile reguli anunțate.

Câteva mii de oameni au ieșit în stradă la București pentru a protesta

-

Mai multe sute de oameni care au protestat in Piata Universitatii din Bucuresti impotriva restrictiilor instituite in contextul pandemiei de COVID-19, au plecat in mars spre Piata Victoriei. Foto: Agerpres

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (2 octombrie, ora 19:03) - Realizator: 19.300 de persoane nou vaccinate anti-Covid-19 și astăzi, un nivel ușor sub cel din ultimele zile, când cifrele au crescut constant, dar peste bilanțul de sâmbăta trecută cu mai mult de o treime. Aproape 23.400 din dozele administrate în ultimele 24 de ore au fost rapeluri suplimentare. Deși interesul pentru vaccinare este mai mare în ultima perioadă, pe fondul creșterii accentuate a numărului de infectări, existența virusului și pandemia care afectează întreaga lume sunt în continuare puse la îndoială de unii oameni septici, contestatari ai vaccinului, măsurilor de prevenire a îmbolnăvirii și restricțiilor pentru limitarea răspândirii SARS-CoV-2. În total, câteva mii de oameni au ieșit în stradă la București pentru a protesta. Ei scandează critici la adresa autorităților și își exprimă nemulțumirile față de noile reguli anunțate astăzi. 

Reporter: Izabela Aivăncesei - Oameni din Maramureș, Brașov, Constanța, Neamț și București au venit în număr mare în Piața Universității și protestează împotriva constrângerilor impuse de autorități în contextul sanitar pe care îl traversăm de mai bine de un an. Ei cer demisia guvernului și neimpunerea certificatelor verzi, necondiționarea actului medical și a altor libertăți de vaccinare, respectarea drepturilor constituționale specifice unui stat democratic. Protestatarii consideră măsurile luate de autorități ineficiente în profilaxia bolii Covid-19; studenții susțin că sunt discriminați și nu primesc locuri în cămine decât în anumite condiții; părinții nu acceptă vaccinarea copiilor. Marșul  se îndreaptă în acest moment spre Piața Victoriei, unde are loc, de asemenea, un protest, cele două mișcări de stradă unificându-se astfel. Premierul Cîțu este așteptat pentru discuții, după cum susțin organizatorii. Cei prezenți sunt pașnici, susțin că acesta este inceputul protestelor din această categorie. Nu li s-a cerut certificatul electronic, au obținut autorizație pentru protest. Traficul este restricționat pe bulevardul Magheru, între Piața Universității și Piața Romană, urmând să fie blocat și bulevardul Lascăr Catargiu.


Etichete (ii)protestcovid

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live