Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Luni, 16 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobrițoiu

30 Septembrie 2017
Vizualizari: 604
Comentează add

Referendumul de mâine a scos în stradă mii de oameni în Catalonia care au demonstrat în favoare unităţii Spaniei. Alte manifestaţii au avut loc în mai multe localităţi spaniole.

Catalonia: mii de oameni au demonstrat în favoarea unității Spaniei

radu-dobritoiu

La Barcelona au demonstrat astăzi mii de oameni în favoarea unității Spaniei și împotriva referendumului de independență pe care autoritățile regionale din Catalonia intenționează să-l organizeze mâine (1 octombrie).

Potrivit AFP, mulțimea a umplut o piață din centrul Barcelonei, unde se află sediul guvernului regional catalan, precum și primăria orașului.

Tot astăzi, potrivit Reuters, mii de persoane, fluturând steaguri spaniole, au manifestat la Madrid și în alte mari orașe pentru a apăra unitatea Spaniei, cu o zi înainte de un referendum privind autodeterminarea convocat de către separatiștii Cataloniei, în pofida interzicerii lui de către statul spaniol.

La Madrid, manifestanții s-au strâns în Plaza de Cibeles, în centrul Madridului, la apelul Fundației pentru apărarea națiunii spaniole (Denas).Arborând drapelul național, roșu-galben-roșu, manifestanții strigau ''Catalonia face parte din Spania'', dar și refrene ale suporterilor de fotbal, precum ''Eu sunt spaniol, spaniol, spaniol''.

Alți manifestanți strigau chiar ''Puigdemont, la închisoare'', referire la Carles Puigdemont, șeful executivului regional separatist catalan, care sfidează guvernul și justiția spaniolă organizând duminică referendumul, interzis de către Madrid, care îl consideră anticonstituțional.


Etichete referendum Cataloniavot referendum Catalonia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live