Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Luni, 10 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Catrinel Oprişiu

11 Iulie 2019
Vizualizari: 754
Comentează add

Cătălin Preda a primit un nou wildcard in acest sezon din Seria Mondială Red Bull Cliff Diving și va sări de pe celebrele stânci Pigeon Rock din Beirut, capitala Libanului.

Cătălin Preda își continuă evoluția în Seria Mondială Red Bull Cliff Diving

catrinel-oprisiu

Sursa foto: redbullcontentpool.com

Cătălin Preda a primit un nou wildcard in acest sezon din Seria Mondială Red Bull Cliff Diving și va sări de pe celebrele stânci Pigeon Rock din Beirut, capitala Libanuui.

Săriturile bune din Seria Mondială i-au adus lui Cătălin Preda a treia participare în acest sezon competitional. Cu 80 de puncte adunate până acum, Cătălin Preda este pe locul 12 în clasamentul general.

„A fost o surpriză plăcută să primesc încă un wildcard, mai ales că este o etapă complet nouă. Stâncile de aici sunt celebre în întreaga lume și mă bucur că pot participa din nou în Seria Mondială Red Bull Cliff Diving. Acum cel mai important este să-mi execut săriturile cât mai bine și dacă voi face asta, sigur voi obține și un rezultat bun. Așa cum a fost cazul și în Portugalia, se va sări direct de pe stâncă, ceea ce este o provocare suplimentară, dar locul este absolut fabulos și abia aștept să sar acolo de la 27 de metri“a spus Cătălin Preda.

Etapa din Beirut este a cincea din acest sezon si a fost inclusă în premieră în calendarul Red Bull Cliff DIving. Astfel, va fi prima oară cand cei mai buni săritori de high diving din lume vor sări de pe celebrele stânci Pigeon Rock, aflate în largul promenadei din cartierul Raouché, din Beirut, această Cu o înălțime de peste 40 de metri, arătând ca două santinele gigantice, stâncile Pigeon Rock sunt simbolul capitalei Libanului, orașul votat de World Tourists ca destinație obligatorie în 2019.

Competiția a ajuns în partea a doua a sezonului iar lupta pentru titlu în Seria Mondială Red Bull Cliff Diving este extrem de disputată. Britanicul Gary Hunt, lider la general, a fost învins o singură dată în acest sezon de Constantin Popovici, la Dublin, iar o victorie aici ar însemna un pas important pentru el în păstrarea trofelului King Kahekili.

Din păcate, Constantin Popovici va rata și această etapă, din cauza accidentării din Italia. „Recuperarea a decurs foarte bine și am început inclusiv antrenamentele în bazin. Din păcate nu voi putea participa la etapa din Beirut pentru că medicii mi-au recomandat să-mi mai menajez puțin piciorul. Mă pregătesc intens pentru Campionatele Mondiale și pentru ultimele două etape din Seria Mondială Red Bull Cliff Diving pentru că îmi doresc să urc din nou pe podium“, a spus Constantin Popovici.

Finala din Beirut va avea loc duminică 14 iulie, de la ora 17:30, ora României si va fi transmisă pe pagina oficială de Facebook a competiției.

Clasament general masculin (după etapa a patra din șapte)

1- Gary Hunt GBR – 600 puncte

2- Andy Jones USA – 350 p

2- Jonathan Paredes MEX – 350 p

4- Michal Navratil CZE – 280 p

5- Kris Kolanus POL – 220 p

6- Oleksiy Prygorov UKR – 180 p

7- Constantin Popovici ROU – 160 p

8- David Colturi USA – 150 p

8- Steven LoBue USA – 150 p

10- Blake Aldridge GBR – 120 p

11- Alessandro De Rose (W) ITA – 118 p

12- Catalin Preda (W) ROU – 80 p

13- Nikita Fedotov (W) RUS – 10 p

14- Slavik Kolesnikov (W) UKR – 40 p

15- Orlando Duque (W) COL – 39 p

16- Artem Silchenko (W) RUS – 30 p

17- Sergio Guzman (W) MEX – 9 p

17- Manuel Halbisch (W) GER – 9 p

19- Alberto Devora (W) ESP – 8 p

19- Jucelino Junior (W) BRA – 8p p

 

Calendar Seria Mondială Red Bull Cliff Diving 2019

14 iulie – Beirut, Liban

24 august – Mostar, Bosnia și Herțegovina

14 septembrie – Bilbao, Spania

 

Cătălin Preda si Constantin Popovici fac parte din delegaţia ţării noastre la Campionatele Mondiale de Nataţie. Constantin Popovici va reprezenta Romania la sărituri şi sărituri de la mare înălţime in timp ce Catalin Preda va participa doar in concursul de sarituri de la mare inaltime.

“Ne asteapta o competitie tare la Gwangju. Sunt intr-un moment bun fizic dar si mental si asta sper sa se si vada la concurs. Amandoi suntem optimisti, suntem pozitivi si pregatiti pentru concurs. Este important sa ne antrenam un pic in bazinul care va gazdui competitia si  sa ne adaptam conditiilor de acolo si eu cred ca totul va fi bine si de ce nu poate vom obtine si o medalie”, a spus Catalin Preda.

Campionatele Mondiale de Natatie se desfasora in perioada 12 - 28 iulie, la Gwuangju, in Coreea de Sud


Etichete Catalin PredaConstantin PopoviciNatatieSarituri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live