Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Vineri, 05 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobriţoiu

7 Octombrie 2018
Vizualizari: 583
Comentează add

Europarlamentarul Cătălin Ivan a declarat că absenteismul de la referendumul de revizuire a Constituţiei 's-a ratat o oportunitate de a arăta că în România există democraţie'.

Cătălin Ivan: Îi felicit pe cei care şi-au asumat şi au venit la vot

radu-dobritoiu

Europarlamentarul Cătălin Ivan a declarat duminică, la ieşirea din secţia de vot, că prin absenteismul de la referendumul de revizuire a Constituţiei 's-a ratat o oportunitate de a arăta că în România există democraţie'.

'Cred că din păcate am ratat din nou o oportunitate foarte bună de a arăta că în România există democraţie, că avem o clasă politică matură care a înţeles ce înseamnă dialogul, dezbaterea, ideea de referendum, de iniţiativă cetăţenească. Avem politicieni care nu s-au ridicat la nivelul şi la miza momentului. Din păcate, cele trei milioane de semnături au fost ignorate de majoritatea politicienilor. Avem politiceni care au speculat acest referendum pentru a se 'hârjoni' între ei politic, au ieşit pe la televizor ca să îşi regleze conturile cu Liviu Dragnea, ca şi cum acest referendum ar fi fost al lui Liviu Dragnea, alţii s-au făcut că nu există această dezbatere, iar alţii au încercat să transforme aceste voturi pe o temă atât de sensibilă în România în voturi personale', a precizat Ivan.

Eurodeputatul a criticat şi faptul că din spaţiul public au lipsit discuţiile argumentate privind tema acestui referendum de modificare a Constituţiei.

'Nu ştiu care va fi prezenţa la vot până la final, dar mai bine de două-trei săptămâni nu s-a discutat nimic argumentat despre această temă, au fost numai teme false, numai minciuni aruncate în spaţiul public. A fost o campanie de dezinformare cum rar mi-a fost dat să văd în cei 15 ani de vechime în politică. Îi felicit pe cei care şi-au asumat şi au venit la vot indiferent care a fost opţiunea lor, pentru că au ieşit din casă şi şi-au exercitat dreptul de vot pentru care s-au făcut sacrificii foarte mari în trecut. Marea mea dezamăgire este clasa politică şi mai ales politicienii iresponsabili care chiar şi zilele trecute se 'hârjoneau' la televizor cu Liviu Dragnea ca şi cum acesta era subiectul referendumului', a afirmat Cătălin Ivan.

Europarlamentarul a spus că a venit la vot 'din convingere', 'simţind că este un moment important pentru societatea românească'.

'Pentru noi ca popor este un element important pentru a ne arăta ataşamentul faţă de valorile tradiţionale, faţă de ceea ce ne defineşte ca naţiune. Cred că este important ca România să îşi regăsească valorile, tradiţiile şi identitatea în context european. Suntem în Europa dar suntem uniţi în diversitate pentru că nu putem fi cu toţi la fel. Nu neapărat ceea ce e bun în Vest e bun şi la noi, şi nu neapărat ce e bun la noi e rău pentru cei din Vest', a conchis Cătălin Ivan.

Ivan a votat la secţia 50 din incinta Liceului Vasile Alecsandri din Iaşi, el prezentându-se în faţa urnelor de vot alături de soţie şi cele trei fiice.


Etichete Referendum 2018Referendum familiereferendum 7 octombrie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live