Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Miercuri, 26 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

5 Mai 2021
Vizualizari: 446
Comentează add

Ministrul transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat după ședința de guvern, că licitația pentru construirea autostrăzii A7 va începe până la sfârșitul acestei luni.

Cătălin Drulă: 500 km de autostradă, finanțați prin PNRR

radiojurnal

 Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă. FOTO: Agerpres.

Autoritățile române vor să finanțeze prin Planul Național de Redresare și Reziliență construirea a aproximativ 500 km de autostradă, inclusiv A7 Ploiești - Buzău și capetele autostrăzii A8 Târgu Mureș - Iași - Ungheni.
 
Ministrul transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat astăzi, după ședința de guvern, că licitația pentru construirea autostrăzii A7 va începe până la sfârșitul acestei luni.
 
Reporter: Andrei Șerban - O investiție foarte importantă a fost aprobată astăzi în ședința de guvern; este vorba de tronsonul dintre Ploiești și Buzău din autostrada A7. Ministrul transporturilor, Cătălin Drulă, a precizat că actul normativ adoptat oferă garanția că acest segment de autostradă va fi construit, iar licitația pentru el va fi lansată până la sfârșitul acestei luni.
 
Cătălin Drulă: Ce este absolut special la acest proiect este că acest moment va fi urmat imediat de pași concreți, adică deja avem în curs exproprierile și pot fi lansate cât de curând, iar licitația pentru construcție, deci pentru execuție, va fi lansată până la sfârșitul lunii mai. Practic, aici lansăm licitația chiar luna aceasta, facem exproprierile chiar acum. În orice caz, de la semnarea contractului, constructorul poate intra direct în teren. Nu urmează o pauză un an de zile, doi ani de zile, până când efectiv vedem lucrări.
Reporter: Acest proiect are o lungime de 63 de km și guvernul vrea să îl finanțeze prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Ministrul Cătălin Drulă a mai anunțat că vineri va începe proiectarea pentru tronsonul Târgu Neamț - Iași - Ungheni din autostrada A8, în lungime de 100 de km.
 
Realizator: Planul Național de Redresare și Reziliența prevede alocări de 3,7 miliarde de euro pentru educație, ceea ce reprezintă 12 procente din total - a declarat ministrul investițiilor și proiectelor europene, Cristian Ghinea, în debutul ședinței liderilor coaliției, care are loc la Palatul Parlamentului.
 
El este convins că planul va fi acceptat de oficialii de la Bruxelles și a explicat că sunt discuții în curs. Sunt costuri care pot fi reajustate pe domeniile principale, iar săptămâna viitoare va merge împreună cu premierul Sorin Cîțu la Bruxelles pentru a negocia proiectele.
 
(PH)

Etichete ministrul transporturilorCătălin DrulăautostraziPNRR(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live