Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OAMENI CARE MIŞCĂ ROMÂNIA (R) Miercuri, 20 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Autor

Paul Poteraşi

7 Februarie 2012
Vizualizari: 2133
Comentează add

Cătălin Baba a fost propus de conducerea PDL la ministerul educaţiei.

Cătălin Baba - Biografie

paul-poterasi

Cătălin Baba. Foto: Agerpres.

Cătălin Baba, propus de conducerea PDL la ministerul educaţiei, este unul dintre apropiaţii fostului premier Emil Boc, a fost consilier al acestuia la guvern şi a fost promovat secretar de stat la educaţie, transmite Mediafax.

Cătălin Baba este unul dintre colaboratorii apropiaţi ai lui Emil Boc şi face parte din grupul de la Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării din cadrul UBB Cluj care l-a urmat pe fostul premier la Bucureşti după numirea acestuia în fruntea Guvernului.
   
Cătălin Baba, născut în 1967, a absolvit prima facultate, cea de Medicină Veterinară a Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca, în anul 1995, urmând în paralel cursurile Facultăţii de Ştiinţe Politice şi Administrative a Universităţii "Babeş-Bolyai" (UBB), încheiate doi ani mai târziu.

Declaraţie de avere pentru anul 2010

Cătălin Baba a fost ales în 2001 prodecan, iar în 2004 decan al Facultăţii de Ştiinţe Politice, instituţie unde Emil Boc deţinea funcţia de lector universitar şi unde preda cursuri privind sistemul politic românesc.
   
Cătălin Baba a colaborat cu Emil Boc imediat după ce acesta a fost ales primar al municipiului Cluj-Napoca, în iunie 2004, an în care s-a ocupat de stabilirea "diagnozei organizaţionale" a Primăriei Cluj-Napoca, iar ulterior de elaborarea strategiei de dezvoltare pe termen mediu a municipiului în perioada 2006-2007.
   
Cătălin Baba a intrat în PDL, partid condus de Emil Boc, în anul 2008.
   
Facultatea de Ştiinţe Politice a UBB a fost pepiniera de cadre de unde Emil Boc şi-a selectat colaboratorii pe care i-a dus la Guvern după numirea sa în funcţia de prim-ministru. Printre aceştia s-au numărat Cătălin Baba, Călin Hinţea, Dan Lazăr sau Gabriel Bădescu, numiţi în diverse funcţii în structurile guvernamentale.
   
Cătălin Baba a fost numit, iniţial, şef al Cancelariei premierului Emil Boc, la începutul anului 2009, după care a fost numit consilier al primului ministru, pentru ca, din octombrie 2009, să fie promovat în funcţia de secretar de stat la Ministerul Educaţiei.
   
Cătălin Baba a fost, iniţial, unul dintre apropiaţii actualului rector al UBB, Andrei Marga, care l-a numit în 1997 propriul consilier după ce a ajuns ministru al Educaţiei în guvernul CDR.

În 2001, Cătălin Baba a fost purtător de cuvânt al UBB, susţinut de rectorul Marga, dar, ulterior, relaţiile dintre cei doi s-au deteriorat, astfel încât s-a ajuns ca Baba să fie acuzat de către conducerea UBB de fapte de corupţie.
   
Din declaraţia de avere postată în aprilie 2011 pe site-ul Ministerului Educaţiei, reiese că Baba deţine două terenuri în judeţul Cluj, dobândite în anii 2002 şi 2005, în suprafaţă de 588 metri pătraţi, respectiv 3.500 de metri pătraţi, şi un autoturism Dacia Supernova, cumpărat în 2002.
   
Baba are două conturi bancare deschise în 2010, unul de 20.000 de lei şi altul de 30.000 de euro, dar are şi un credit bancar de 35.000 de euro, luat în anul 2005 şi scandent în 2030.
   
Cătălin Baba a trecut în declaraţia de avere faptul că a încasat în anul 2010 venituri din salarii de la UBB, de la Ministerul Educaţiei şi de la Secretariatul General al Guvernului, în sumă de peste 100.000 de lei.


Etichete guvern UngureanuCătălin Bababiografieprofilministerul educaţiei

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live