Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Sâmbătă, 30 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Olaru

25 Aprilie 2014
Vizualizari: 862
Comentează add

Studiul publicat de Eurobarometru în acest sfârşit de săptămână plasează România în partea de jos a clasamentului referitor la gradul de mulţumire al lucrătorilor.

Cât de mulţumiţi sunt românii de condiţiile de lucru

alex-olaru

Foto arhivă.

Şase din zece lucrători români consideră că muncesc în condiţii proaste şi mai mult de jumătate, din cei chestionaţi în cadrul unui Eurobarometru, susţin că acestea s-au deteriorat în ultimii cinci ani.

Lucătorii români se declară, în schimb, mulţumiţi de timpul de lucru şi de echilibrul între viaţa profesională şi cea personală.

Studiul publicat în acest sfârşit de săptămână plasează România în partea de jos a clasamentului referitor la gradul de mulţumire al lucrătorilor.

Diferenţele dintre statele nordice şi sudul continentului sunt uriaşe.

În ţări precum Danemarca, Finlanda sau Olanda, peste 80% din lucrători se declară satisfăcuţi de condiţiile oferite de angajatori.

În Grecia, Spania, Italia, toate grav afectate de criza economică, dar şi în România, Bulgaria sau Slovacia, procentul mulţumiţilor scade în medie la jumătate.

În România, 64% dintre cei chestionaţi apreciază condiţiile de muncă drept proaste, 55% consideră că ele s-au înrăutăţit în ultimii cinci ani.

Chiar dacă în România un loc de muncă poate asigura un echilibru între viaţa profesională şi cea personală, iar programul de lucru este mulţumitor pentru trei sferturi dintre cei chestionaţi, răspunsurile participanţilor la sondaj indică stresul ca factor principal de risc pentru sănătate şi siguranţă, 58% din lucrătorii români se plâng de expunere la stres, cu 7 procente mai mult comparativ cu media europeană.


Etichete lucrătoriEurobarometrusondajmuncitoriangajatori

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live