Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Vineri, 10 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mario Balint

17 Septembrie 2014
Vizualizari: 1913
Comentează add

Cascada Bigăr, desemnată cea mai frumoasă cădere de apă din lume, a fost deteriorată zilele trecute de o viitură puternică.

Cascada Bigăr deteriorată de o viitură

mario-balint

  Cascada Bigăr. Foto: Mario Balint.

Cascada Bigăr, desemnată ca cea mai frumoasă cădere de apă din lume, datorită stratului de muşchi care acoperă o stîncă masivă aflată în calea apelor repezi de munte, a fost deteriorată zilele trecute de o viitură puternică.

Apele învolburate au lovit stînca, iar stratul de muşchi a avut de suferit, schimbînd aspectul cascadei-simbol. Cascada din Munţii Aninei, parte a Parcului Natural Cheile Nerei-Beuşniţa, se află la 12 kilometri de localitatea cărăşană Bozovici.

Cascada Bigăr a fost clasată pe primul loc între frumuseţile naturale mondiale de vizitat, în clasamentul renumitei societăţi americane World Geographic Association.

În clasamentul "Opt cascade unice din lume" realizat de jurnaliştii americani de la The World Geography, Cascada Bigăr din judeţul Caraş-Severin se află pe primul loc.

Cascada, situată în rezervatia cu acelaşi nume din Munţii Aninei, a fost inclusă, alături de alte şapte căderi de apă din diferite ţări, într-un top al cascadelor unice în întreaga lume.


Etichete știri vestCascada BigărviiturăinundațiiMunții AnineiWorld Geographic Association

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live