Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 04 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Beatrice Brăileanu

8 Mai 2012
Vizualizari: 1044
Comentează add

Un cetăţean american în vârstă de 70 de ani, răpit în Pakistan anul trecut, l-a îndemnat pe preşedintele Barack Obama într-o înregistrare video să accepte cererile formulate de Al-Qaida pentru a-i salva viaţa.

Casa Albă refuză să negocieze pentru americanul răpit

beatrice-braileanu

Liderul Al-Qaida, Ayman al-Zawahiri. Foto: Arhivă Reuters.

Casa Albă a declarat luni că nu va negocia cu Al-Qaida pentru eliberarea ostaticului american Warren Weinstein, răpit în Pakistan, transmite AFP.

Americanul l-a rugat pe preşedintele Barack Obama să accepte cererile răpitorilor săi, într-o înregistrare video difuzată în acest weekend

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui american, Jay Carney, a declarat în cadrul conferinţei sale de presă că "nu putem negocia şi nu vom negocia cu Al-Qaida" şi a cerut "eliberarea imediată" a ostaticului.

Warren Weinstein, un american în vârstă de cel puţin 70 de ani ce lucra în scop umanitar, a fost răpit la 13 august în Pakistan, de la domiciliul său din Lahore.
 
Când a fost răpit, Weinstein se afla în Pakistan de cinci ani, angajat al unei societăţi private care aplică proiecte de dezvoltare pentru diverşi clienţi internaţionali, printre care şi agenţia guvernamentală americană de ajutor pentru dezvoltare (USAID).
 
Răpirea a fost revendicată în decembrie de liderul Al-Qaida, Ayman al-Zawahiri.
 
În schimbul eliberării lui Warren Weinstein, Ayman al-Zawahiri cere Casei Albe oprirea atacurilor aeriene în Afganistan, Pakistan, Somalia şi Yemen şi eliberarea prizonierilor, printre care apropiaţi ai lui Osama Ben Laden.

Etichete Casa AlbărăpireterorismAl-QaidaAyman al-Zawahiri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live