Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (continuare) Vineri, 19 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Doina Saiciuc

18 August 2018
Vizualizari: 740
Comentează add

Administraţia Trump a anulat finanţarea proiectelor de stabilizare a Siriei, în vreme ce acţionează pentru retragerea Statelor Unite din conflictul sirian.

Casa Albă a anulat finanţarea proiectelor de stabilizare a Siriei

doina-saiciuc

 

Administraţia Trump a anulat finanţarea proiectelor de stabilizare a Siriei, în vreme ce acţionează pentru retragerea Statelor Unite din conflictul sirian.

Departamentul de Stat a notificat, ieri, Congresul că cele 230 de milioane de dolari planificate pentru programele din Siria vor fi redicrecționate către alte priorități-cheie de politică externă.

Mișcarea este privită ca un semnal că Adminisrația ia în considerare cererea preşedintelui Trump de a pune capăt implicării SUA în Siria.

Democrații din Congres au declarat, imediat după anunț, că decizia subminează interesele SUA în Siria și în lume.

Purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Heather Nauert, a spus, totuși, că America va rămâne activă în Siria până când grupul Stat Islamic va fi înfrânt. Iar în încercarea de a-și reasigura partenerii din coaliția anti-ISIS și pe oponenții preşedintelui sirian Assad, secretarul de stat Mike Pompeo l-a numit pe diplomatul veteran James Jeffrey va emisar special pentru Siria.

Tăierea finanțării pentru stabilizare este ultima retragere financiară a Administrației Trump din Siria, după ce în luna mai a pus capăt finanțării stabilizării nord-vestului Siriei.


Etichete Administraţia Trumpanularefinanţareproiecte de stabilizareSiria

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live