Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Joi, 22 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

12 Ianuarie 2018
Vizualizari: 444
Comentează add

Casa Regală a comunicat că nu a primit nici o ofertă de la RA-APPS pentru a prelua cu chirie Palatul Elisabeta

Casa Regală va părăsi Palatul Elisabeta

radiojurnal

Casa Regală a comunicat că nu a primit nici o ofertă de la RA-APPS pentru a prelua cu chirie Palatul Elisabeta, în consecinţă va părăsi clădirea, aşa cum prevede legislaţia în vigoare.

Potrivit unei legi din 2001, după decesul Regelui Mihai, Custodele Coroanei are la dispoziţie 60 de zile pentru a elibera Palatul Elisabeta, ceea ce înseamnă data de 5 februarie.

Guvernul a dat aviz negativ iniţiativei legislative prin care Casa Regală ar fi putut în continuare să folosească gratuit Palatul Elisabeta, iar premierul Mihai Tudose a spus că Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat va face o ofertă pentru închiriere.

Preşedintele comisiei de cultură din Camera Deputaţilor ,Gigel Ştirbu, vicepreşedinte al PNL, condamnă decizia Guvernului şi spune că, prin acest gest, PSD vrea să minimalizeze sau chiar să şteargă din istoria Romaniei rolul imens pe care monarhia l-a avut in modernizarea ţării şi în aderarea la Uniunea Europeana şi NATO.


Etichete Casa Regalăofertă de la RA-APPSprelua cu chirie Palatul Elisabetaregele mihaipalatul elisabetamihai tudosepsdgigle stirbupnlnatoue

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live