Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI Sâmbătă, 15 August

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Viorela Pănculescu

21 Februarie 2011
Vizualizari: 2013
Comentează add

Interviu telefonic cu dl prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare din București

Cartoful la români Cartoful la români - Conține audio

viorela-panculescu

              Prof.Dr.Gheorghe Mencinicopschi

Datele furnizate de Institutul Naţional de Statistică au indicat că în cursul anului 2010, preţul cartofului a crescut cu 50%. În România, cartoful se cultivă în cantități mari în 4 județe: Harghita, Covasna, Suceava şi Braşov. În general, întreaga producţie de cartofi din ţară era destinată consumului intern. Anul trecut însă, producătorii români au livrat cartofi în Ungaria, Slovacia, Austria şi chiar Bulgaria. Cert este că vedeta scumpirilor din ultima vreme a fost cartoful, o legumă care nu lipsește de pe masa românilor. Invitat să ne vorbească despre istoria cartofului, despre valoarea lui nutritivă, este dl prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare din București (www.doctormenci.ro). Reporter Viorela Pănculescu.


Etichete Gheorghe MencinicopschicartofcartofulInstitutul de Cercetări Alimentare.

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live