Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Vineri, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Costi Dumăscu

28 Septembrie 2014
Vizualizari: 1059
Comentează add

Târgul Gaudeamus - Carte Şcolară este deschis şi astăzi, până la ora 20:00, în Piaţa Universităţii din capitală. Vizitatorii pot contribui la proiectul "Cărţile se întorc acasă".

"Cărţile se întorc acasă" şi astăzi, în Piaţa Universităţii

costi-dumascu

Pavilion al Târgului Gaudeamus Carte Şcolară. Foto: Alexandru Dolea.

Târgul Gaudeamus - Carte Şcolară este deschis şi astăzi, ultima zi a evenimentului, până la ora 20:00, în Piaţa Universităţii din capitală.

Pe lângă manualele necesare la fiecare început de an de învăţământ, elevilor şi părinţilor li se oferă sute de titluri din bibliografia şcolară, lecţii interactive pe suport multi-media, precum şi cele mai noi apariţii editoriale de profil.

Cei care vin la Gaudeamus pot contribui şi astăzi la proiectul intitulat "Cărţile se întorc acasă".

Ediţia din această lună a campaniei "Cărţile se întorc acasă" derulată de Radio România cu prilejul Târgului Gaudeamus - Carte Şcolară a stat sub semnul unei premiere.

Cele 4.000 de volume strânse vor ajunge pe rafturile bibliotecilor de la penitenciarele Jilava şi Rahova.

Iniţiat în anul 2010, demersul Radio România îşi propune să colecteze prin donaţii un fond de carte semnificativ ca număr de volume şi valoare de la expozanţii şi vizitatorii prezenţi la târgurile Gaudeamus.

Acest fond de carte este ulterior oferit cu precădere bibliotecilor publice şi şcolare de la sate, subfinanţate la capitolul achiziţii de carte.

De la începutul anului 2010, 260 de biblioteci din întreaga ţară şi din Republica Moldova au fost beneficiarele campaniei derulate de Radioul public.

Campania "Cărţile se întorc acasă" va continua cu prilejul Târgul Internaţional Gaudeamus - Carte de învăţătură, organizat de Radio România, în perioada 19-23 noiembrie, în capitală, la Romexpo. 


Etichete ştiri BucureştiTârgul Gaudeamus Carte ŞcolarăPiaţa Universităţiimanualeediturildonaţii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live