Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII ''IN MIEZ DE VARA'' Joi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Bujancă

16 Mai 2013
Vizualizari: 1689
Comentează add

La Târgul Gaudeamus, care se desfăşoară în aceste zile la Timişoara, la complexul comercial Iulius Mall, continuă tradiţionala campanie de donare de cărţi, organizată de SRR.

Cărţi din Banat vor ajunge în Republica Moldova

alina-bujanca

Târgul Gaudeamus Timişoara 2013. Foto: gaudeamus.ro

La Târgul Gaudeamus din Timişoara, până duminică, atât oamenii care cunosc puterea lecturii, cât şi editurile participante pot să doneze cărţi, care vor ajunge în bibliotecile din satele din judeţul Timiş, în cadrul campaniei "Cărţile se întorc acasă".

În anii trecuţi, mai multe biblioteci din vestul ţării şi-au îmbogăţit fondul de carte cu ajutorul Radio România.

Tradiţionala campanie de donare de cărţi în beneficiul bibliotecilor rurale, intitulată "Cărţile se întorc acasă", aceasta se suprapune peste o altă acţiune iniţiată în urmă cu 23 de ani de Radio Timişoara, sub genericul "Badea Cârţan - Ai carte, ai parte", de colectare de cărţi pentru românii aflaţi în afara graniţelor.

Radu Ciprian Pop, redactor la Radio Timişoara, spune că în cadrul campanie se urmăreşte strângerea de cărţi care vor fi donate persoanelor de peste Prut.

"În momentul de faţă, colectăm cu predilecţie cărţi pentru satele din Republica Moldova, cărţi pentru Cernăuţi şi, bineînţeles, cărţi pentru satele româneşti din vestul ţării şi pentru românii din Ungaria şi din Serbia", a precizat Radu Ciprian Pop.

"La Târgul de carte există un coş al târgului, aşteptăm timişoreni cu cărţile care le prisosesc să ni le doneze. Am ales trei localităţi din judeţul Timiş - Niţchidorf, localitatea natală a Hertei Müller, Giarmata şi de Sârbova, o aşezare unde s-a iniţiat acţiunea "Sârbova citeşte", iar din judeţul Arad - localităţile Pilu şi Socodor.

"Duminică, la spartul târgului, vom oferi câte 200 de cărţi bibliotecarilor din aceste aşezări", a mai spus Radu Ciprian Pop.


Etichete GaudeamusTimişoaracărţile se întorc acasătârgdonaţie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live