Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Joi, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Antonia Matei

1 Octombrie 2010
Vizualizari: 2770
Comentează add

Librăria de cărţi digitate lansată în premieră în România include deja sute de titluri din literatura română şi internaţională. Iniţiatorii spun că preţul cărţilor virtuale este cu 30% mai mic decât al celor tipărite.

Cărţi digitale, la doar un click de mouse distanţă

antonia-matei

Foto: Agerpres.

Prin intermediul librăriei virtuale, cărţile româneşti în format digital sunt accesibile, în doar câteva minute, pentru cititorii din întreaga lume.

Iniţiatorul proiectului, Sorin Roşca Stănescu, a declarat că noua librărie se adresează studenţilor, pentru cursuri universitare, elevilor, pentru carte şcolară, tinerilor care nu au suficient spaţiu pentru a-şi face o bibliotecă obişnuită, românilor din străinătate, care au mai greu acces la cărţile clasice româneşti, dar şi scriitorilor şi editorilor români.

Prezent la lansare, academicianul Eugen Simion a susţinut că volumele pe suport de hârtie nu vor dispărea, dar, totuşi, o librărie virtuală s-ar putea să fie viitorul.

De asemenea scriitorul Nicolae Breban a declarat că această librărie virtuală îi va ajuta pe autorii români să ajungă la publicul lor.

Şi poeta Aura Christi a susţinut că proiectul librăriei virtuale are menirea de a-i aduce aminte cititorului că scriitorul român există şi că literature română este vie.

Librăria cuprinde deja sute de titluri digitale, iar ţinta este de 8 – 10 mii de titluri din literatura română.

În librăria se găsesc şi cărţi în format digital ale autorilor străini, dar traduse în limba română.

Volume sunt disponibile în format pdf, iar preţul lor este cu aproximativ 30% mai mic decât la cărţile pe suport de hârtie, după cum au declarat iniţiatorii proiectului.

În paralel în România există deja magazine online unde iubitorii de lectură pot achiziţiona prin intermediul internetului cărţi tipărite.


Etichete cartevirtualdigitalmagazinSorin Roşca StănescuEugen SimionNicolae Breban

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live