Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Sâmbătă, 11 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mira Gomboş

10 August 2019
Vizualizari: 449
Comentează add

Cartelele prepaid nu vor mai putea fi în curând cumpărate din România fără a prezentat și un act de identitate, conform unui proiect legislativ .

Cartelele SIM preplătite, doar cu buletinul

mira-gombos

Foto: Arhivă.

Cartelele prepaid nu vor mai putea fi în curând cumpărate din România fără a prezentat și un act de identitate, conform unui proiect legislativ lansat în dezbatere publică de Ministerul Comunicațiilor.

Măsura vizează identificarea rapidă a celor care sună la 112 și doar serviciul unic de urgență va avea acces la datele de identitate ale utilizatorilor păstrate de furnizori.

Mira Gomboș ne spune acum de ce Ministerul Comunicațiilor a propus o astfel de măsură.


Reporter: După ezitările autorităților abilitate să intervină în situații de urgență în cazul Alexandrei Măceșanu, adolescenta de 15 ani răpită și ucisă la Caracal, secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat, a anunțat mai multe măsuri menite să contribuie la localizarea cât mai rapidă a unei persoane care sună la 112.

În acest context, Raed Arafat arăta că peste 80% dintre apelurile abuzive la numărul unic de urgenţă au fost făcute, în primele şase luni ale acestui an, de pe cartele telefonice prepaid, motiv pentru care un proiect al Ministerului Comunicaţiilor prevede că, pe viitor, persoanele care vor dori să mai achiziţioneze astfel de cartele vor trebui să furnizeze magazinului datele personale, dar şi o copie a actului de identitate.

Astfel, funrzizorii de servicii de telecomunicaţii nu vor mai putea vinde anonim cartele prepaid, iar utilizatorii vor avea şi obligaţia să declare în cel mult 72 de ore pierderea sau furtul acestora, astfel încât furnizorul să le poată închide.

Datele de identificare ale posesorilor de cartele nu vor putea fi, însă, divulgate autorităţilor decât în contextul în care de pe acestea este apelat numărul de urgenţă 112.


Etichete cartele sim preplatitebuletinministerul comunicatiilorcazul caracalraed arafat

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live