Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Miercuri, 12 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulian Olescu

24 Ianuarie 2014
Vizualizari: 1495
Comentează add

Bogdan Hossu, preşedintele Cartel Alfa, a precizat că sindicatele sunt de acord cu adoptarea unui sistem progresiv de taxare a veniturilor.

Cartel Alfa susţine "renunţarea la cota unică de impozitare"

iulian-olescu

Preşedintele "Cartel Alfa", Bogdan Hossu. Foto: Arhivă.

Delegaţia partenerilor creditori externi ai României a discutat vineri la Bucureşti cu reprezentanţii ANAF, cu cei ai Băncii Naţionale şi cu membri ai sindicatelor.

Cei din urmă au cerut ca eventualele măsuri de relaxare fiscală de care ar putea beneficia angajatorii să-şi găsească un corespondet şi în ceea ce-i priveşte pe angajaţi.

Sindicaliştii au spus că sunt de acord cu reducerea cu cinci puncte procentuale a contribuţiilor de asigurări sociale, însă au precizat că o astfel de măsură ar fi benefică numai dacă se face proporţional şi la angajator şi la angajat şi dacă nu este însoţită de alte măsuri care să afecteze economia, cum ar fi acciza suplimentară pe carburanţi sau costurile impuse pentru promovarea energiilor regenerabile.

Bogdan Hossu, preşedintele Cartel Alfa, a precizat că sindicatele le-au spus finanţatorilor internaţionali ai României că susţin renunţarea la cota unică de impozitare şi adoptarea unui sistem progresiv de taxare a veniturilor.

Sindicatele au atras atenţia şi asupra pericolului reprezentat de reducerea de către BNR a rezervelor minime obligatorii pentru bănci, deoarece măsurile similare aplicate în 2009, spun ei, nu au condus decât la ieşirea de capital din ţară, la scumpirea creditării şi la presiuni în sensul deprecierii leului.

În sfârşit, sindicaliştii cer şi creşterea salariului minim, deoarece menţinerea sa artificială /.../, după opinia lor, conduce la situaţia în care aproape jumătate dintre salaraţii din România au un nivel al veniturilor sub cel mediu garantat pe membru de familie şi, deci, intră în categoria persoanelor asistate social, iar statul nu are decât de pierdut.


Etichete creditareasigurări socialeimpozitcota unicăBNRANAFleuCartel AlfaBogdan Hossu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live