Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Tatal nostru * Imnul national Miercuri, 29 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

30 Iulie 2014
Vizualizari: 1208
Comentează add

Sindicaliştii din administraţia publică locală, afiliaţi la Cartel Alfa, anunţă că de săptămâna viitoare vor începe o serie de proteste, nemulţumiţi de legea salarizării.

Cartel Alfa anunţă proteste în Bucureşti, Sibiu şi Braşov

radiojurnal

Patru săptămâni de proteste ale sindicaliştilor Cartel Alfa.  Foto: Atena Teognoste.

Sindicaliştii din administraţia publică locală, afiliaţi la Cartel Alfa, anunţă că de săptămâna viitoare vor începe o serie de proteste, nemulţumiţi în principal de stadiul negocierilor cu guvernul în ceea ce priveşte salarizarea.

Veniturile multor angajaţi din primării şi consilii judeţene sunt mai mici de 1.000 de lei, ceea ce nu le acoperă cheltuielile zilnice, spune vicepreşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie, Ferencz Tibór, care a prezentat la Braşov principalele revendicări.

"Aplicarea Legii 284 a salarizării unitare a personalului bugetar, Legea amnistiei fiscale care să fie prelungită până în anul 2014, reîntregirea salariilor care le-am avut la 31 decembrie 2009. Atât funcţionarii publici, cât şi salariaţii din administraţia publică locală au un salariu de mizerie" a spus Ferencz Tibór.

Calendarul protestelor anunţat astăzi în conferinţa de presă la Bucureşti, dar şi în Sibiu sau Braşov, cuprinde pichetări ale sediului Primăriei capitalei începând de săptămâna viitoare, în fiecare zi de marţi şi un miting în faţa sediului guvernului pe 10 septembrie. 


Etichete pichetsindicatprotesteCartel Alfalegea 284salarizareFerencz Tibór

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live