Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Probleme la zi (R) Joi, 30 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ionuţ Iamandi

21 Mai 2022
Vizualizari: 780
Comentează add

La 210 ani de la semnarea Păcii de la București, istoricul Armand Goșu a publicat cartea „Între Napoleon și Alexandru I. Contextul internațional al anexării Basarabiei”.

Cartea istoricului Armand Goșu, la 210 ani de la Pacea de la București

ionut-iamandi

De la stânga la dreapta: Bogdan Murgescu, Teodor Baconschi, Florin Țurcanu, Cristian Preda, Radu Carp și Armand Goșu participând la lansarea cărții istoricului Armand Goșu „Între Napoleon și Alexandru I. Contextul internaționl al anexării Basarabiei”, Hanu' lui Manuc, București, 20 mai 2022. Foto: Ionuț Iamandi.  

La 210 ani de la semnarea Păcii de la București, istoricul Armand Goșu a publicat cartea „Între Napoleon și Alexandru I. Contextul internațional al anexării Basarabiei”.

Lansarea cărții a avut loc la „Hanu’ lui Manuc”, clădirea emblematică a capitalei României în care reprezentanții Imperiului Otoman și Rus au parafat documentul.

„Pacea de la București marchează momentul de maximă expansiune vestică al Imperiului Rus. De atunci încoace, rușii nu au mai putut trece mai departe de linia Prutului”, a spus Armand Goșu, un cunoscut expert al problematicilor ruse și sovietice.

Au vorbit la lansare colegii universitari ai autorului, profesorii Bogdan Murgescu, Cristian Preda, Radu Carp, Florin Țurcanu și Teodor Baconschi. Ei au subliniat valoarea lucrării semnate de Armand Goșu, bazată pe un studiu extensiv, inclusiv în arhive rusești care în contextul geopolitic actual probabil nu mai sunt accesibile. La lansare au participat invitații autorului, studenți, cercetători, reprezentanți ai mediului diplomatic.

Cartea „Între Napoleon și Alexandru I. Contextul internațional al anexării Basarabiei” a apărut la Editura Polirom din Iași și reprezintă versiunea revăzută, adăugită și ilustrată suplimentar a ediției din 2008.

Armand Goşu predă la Facultatea de Științe Politice a Universității din București istoria politică a Rusiei şi a URSS, istoria politicii externe şi a diplomaţiei sovietice, evoluţii în fostul spaţiu sovietic şi introducere în istoria serviciilor secrete sovietice. Între 1995 și 2000 a fost corespondentul la Moscova al BBC World Service, secția de limbă română. Între 2005 şi 2010 a fost redactor-şef adjunct, iar în perioada 2013-2014, redactor-şef al revistei 22, editată de Grupul pentru Dialog Social.


Etichete (ii)pacea de la bucurestiarmand gosulansarecartehanu lui manucotomanrusia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live