Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END Duminică, 14 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

27 Aprilie 2016
Vizualizari: 1327
Comentează add

Iniţiativa Asociaţiei Letea în UNESCO a fost prezentată la Centrul Ecoturistic Ivan Pescar din Tulcea.

Carta ”Peisajul rural deltaic în patrimoniul universal UNESCO”

radiojurnal

Delta Dunării. Foto: ddbra.ro.

Iubitorii de artă şi tradiţii au fost invitaţi, astăzi, la Tulcea, să semneze un document simbolic care urmăreşte, între altele, ca meşteşugul construirii acoperişurilor din stuf să fie inclus în patrimoniul UNESCO.

Mai multe depre ”Carta peisajul rural deltaic în patrimoniul universal UNESCO” aflăm de la corespondentulIrinel Călin. 

Iniţiativa Asociaţiei Letea în UNESCO a fost prezentată astăzi la Centrul Ecoturistic Ivan Pescar din Tulcea de către Costel Popa, preşedintele asociaţiei, ce urmăreşte includerea meşteşugului în patrimoniul imaterial UNESCO. 

Costel Popa: ”Ceea ce am făcut noi a fost să colaborăm cu meşteri din Deltă şi să încercăm, în acelaşi timp, să-i învăţăm pe alţii cum se face acoperişul de stuf, astfel încât el să se menţină şi, în acelaşi timp, să fie promovat.”  

Guvernatorul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, Grigore Baboianu, a semnat Carta peisajului rural deltaic şi a avut chiar o propunere punctuală pentru a promova acest proiect. 

Grigore Baboianu: ”Case vechi, abandonate, tradiţionale, care, cu nişte cheltuieli de reconstituire, ar crea, într-adevăr, o atracţie importantă pentru vizitatori.”

Mai mult, admninistraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării şi-a propus chiar o inventariere a acestor case tradiţionale pentru a fi restaurate cu fonduri europene, prin instrumentul teritorial de investiţii Delta Dunării.


Etichete deltăPeisajul rural deltaic în patrimoniul universal UNESCOTulceaLeteaDelta DunăriiCentrul Ecoturistic Ivan PescarGuvernatorul Rezervaţiei Biosferei Delta DunăriiGrigore Baboianu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live