Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Luni, 12 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mădălin Iacob, Braşov

23 Aprilie 2014
Vizualizari: 1344
Comentează add

Zeci de kilograme de organe congelate expirate au fost descoperite de comisarii Protecţiei Consumatorilor Braşov într-o fabrică de preparate din carne din judeţ.

Carne expirată din 2011, descoperită la Braşov

madalin-iacob-brasov

Foto: Arhivă Agerpres.

Zeci de kilograme de organe congelate expirate au fost descoperite de comisarii Protecţiei Consumatorilor Braşov într-o fabrică de preparate din carne din județ.

Marfa avea ca țară de proveniență Cipru și urma să fie folosită la producerea drobului, a declarat astăzi, într-o conferință de presă șeful Comisariatului Regional Protecția Consumatorilor Brașov, Sorin Susanu.

La controlul care a avut loc înaintea sărbătorilor de Paşti, s-au găsit fudulii expirate din iunie 2011, rinichi de porc, plămâni şi alte organe cu termenul de valabilitate depăşit.

Deocamdată nu se știe dacă drobul din astfel de preparate a ajuns pe piață, acest lucru urmând să se afle în urma verificărilor din aceste zile.

La același control s-au găsit și produse neetichetate, care nu aveau data fabricaţiei și a expirării.

Cercetările sunt în curs de desfășurare, sancțiunile putând fi de la amendă de până la 50.000 de lei, până la suspendarea activității fabricii.

Comisarii CRPC Brașov au efectuat înaintea Paștelui peste 40 de acţiuni de control, în urma cărora au fost oprite temporar de la comercializare 1.454 de kilograme de alimente şi au aplicat amenzi de peste 67.000 de lei.

În unele cazuri, cercetările sunt în curs și nu s-au stabilit încă măsurile care se impun.


Etichete Ştiri CentruBraşovcarneorganeProtecţia Consumatoriloramenzifuduliiplămâniproduse neetichetatesancţiuni

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live