Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Joi, 09 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

12 Martie 2014
Vizualizari: 1192
Comentează add

Procurorii fac miercuri percheziţii în depozite din Bucureşti, Cluj şi Slobozia pentru a-i identifica pe membrii unei reţele suspectate că ar fi livrat carne alterată.

Carne alterată din UE, "vândută în România"

radiojurnal

Foto: Arhivă Agerpres.

Procurorii fac miercuri aproximativ 100 de percheziţii în depozite din Bucureşti, Cluj şi Slobozia pentru a-i identifica pe membrii unei reţele suspectate că ar fi livrat mai multor magazine, carne alterată.

Ministrul agriculturii Daniel Constantin a declarat că marfa să află în depozite şi este puţin probabil să fi ajuns să fie pusă la vânzare.

"Marfa respectivă, deocamdată, se pare că nu a ajuns la comercializare, există în anumite depozite. Sigur că fiind din zona de evaziune fiscală, probabil că acel control sanitar veterinar a fost eludat.

"Sunt în legătură cu cei de la Direcţia Antifraudă în momentul de faţă şi vom evalua toate posibilităţile, astfel încât marfa respectivă, dacă a ajuns pe anumite rafturi, să fie retrasă imediat.

"Dar, repet, în acest moment, din informaţiile pe care le avem, este puţin probabil ca marfa respectivă să fi ajuns să fie pusă în vânzare", a declarat Daniel Constantin.

Potrivit unor surse din cadrul anchetei, citate de televiziunile de ştiri, prejudiciul în acest caz depăşeşte 15 milioane de euro.

Potrivit procurorilor, carnea era adusă ilegal din Uniunea Europeană, cu sprijinul unor funcţionari vamali, dar şi al unui inspector de la Protecţia Consumatorilor Cluj.

Odată ajunsă în depozite, carnea era reambalată, reetichetată şi apoi scoasă la vânzare sub formă de mici sau alte produse din carne.
 


Etichete procuroriperchiziţiidepozitecarne alteratămarfăUniunea EuropeanăProctecţia Consumatorilor

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live